Poster mira za Lions godinu 2023./2024.

Dragi lions prijatelji,

tema natječaja Poster mira za 2023./2024. godinu je "Usudi se sanjati“!
Mladima san nije samo želja ili nada njima je to put, cilj i ambicija. Djeca znaju sanjati, ali ostvarenje sna zahtijeva naporan rad. Stoga ove godine od mladih tražimo da pokažu kako će svoj san o mirnoj budućnosti i miru u svijetu pretvoriti u stvarnost.
S obzirom da je počela nova školska godina i učenici su u školskim klupama vjerujem da je pravo vrijeme da ih potaknemo da sanjaju i snove naslikaju.

Prošle godine je u ovom distriktualnom projektu sudjelovalo 30 osnovnih škola, 17 lions klubova, a pristigla su 174 rada.

Vjerujem da zajedno možemo i ove godine animirati djecu, profesore i škole i pokazati kako smo svi povezani u skladu sa prošlogodišnjim temom postera mira „Svi smo povezasni“.

Stoga Vas ljubazno molim da preko svojih klubova, osobnim kontaktima i angažmanom motivirate nastavnike i učenike osnovnih škola u vašoj sredini kako bi u što većem broju sudjelovali u ovogodišnjem natječaju.

Natjecati se mogu učenici uzrasta 11, 12 i 13 godina.

Osnovne propozicije: Učenički radovi trebaju imati dimenzije ne manje od 33 do 50 cm, niti veće od 50 do 60 cm. Dozvoljene su različite tehnike slikanja i crtanja izuzev uporabe ulja i akrila. Nisu poželjne fotografije, kao ni računalne animacije. Poželjno je slikati i crtati u olovci, kreonu, ugljenu, pastelu, drvenim bojicama, flomasterima i slično. Trodimenzionalni radovi neće biti prihvaćeni. Dozvoljen je samo jedan rad po učeniku, a svaki rad mora biti rad samo jednog učenika. Radovi ne smiju imati ništa što je lijepljeno, pričvršćeno ili uvezano na bilo koji način. Nije dopušteno pisati po slici. Dakle bez riječi, slova i brojeva u kompoziciji slike. Površina radova mora biti zaštićena sprejem za fiksiranje kako bi se spriječilo osipanje praha i razmazivanje.

Na poleđini radova obavezno je napisati: ime i prezime učenika, starost, razred, ime škole i adresu, ime nastavnika likovnog odgoja, navesti tehniku slikanja ili crtanja, dimenzije radova, ime i prezime ravnatelja škole ili institucije i ime Lions kluba- sponzora.

Rok za dostavu učeničkih radova je najkasnije do 15. listopada 2023. godine.

Radovi koji ne stignu do toga roka neće se moći uvrstiti u konkurenciju. Radovi ne smiju biti preklopljeni prilikom slanja. Radovi poslani s neplaćenom poštarinom biti će diskvalificirani. Lions klubovi nisu odgovorni za oštećene radove, uništene ili izgubljene tijekom procesa slanja. Radovi se ne mogu vratiti; oni će postati vlasništvo Lions Clubs Internationala po primitku.

Distriktualno povjerenstvo izabrat će i nagraditi ukupno četiri rada, od kojih će nabolji rad u Hrvatskoj biti poslan u LC International USA. Od ukupno 24 finalista izabrat će se međunarodni pobjednik koji će biti nagrađen s 5.000 $ u nacionalnoj valuti i diplomom te putovanjem na posebnu dodjelu nagrada, a ostala 23 dobitnika biti će nagrađeni s 500$ i diplomom. Pobjednik će moći prisustvovati danu Lionsa u Ujedinjenim narodima u New Yorku. Nakon izbora svi će radovi biti izlagani na dječjim izložbama diljem Amerike.

Radove slati na adresu:
Dajana Gašo-Sokač
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Zavod za primjenjenu kemiju i ekologiju
Franje Kuhača 20
p.p. 709
31000 Osijek

Za sve upite slobodno se obratite putem e-mail ili telefonski
e-mail: dajana.gaso@ptfos.hr, dajana.gasosokac@gmail.com
tel. 031-224-300; 031-224-327

Osijek, 07. rujna 2023. godine
predsjednica Povjerenstva za Poster mira
Dajana Gašo-Sokač