Glazbeno natjecanje Lions Grand prix , Rijeka, 07.04.2024.

Organizator:

Tip događaja:

Datum događaja: 
petak, 5 travnja, 2024 - 10:45 do nedjelja, 7 travnja, 2024 - 10:45
Adresa: 
Rijeka
Rijeka
Hrvatska

Dragi Lions prijatelji,predstavnici Lions klubova,

      najljubaznije vas molimo da vaš klub promovira Grand prix u svojoj sredini i zamoli u glazbenoj ustanovi u vašem gardu da se postavi obavijest odnosno plakat i prijavnice za naše 29. međunarodno natjecanje za LIONS Grand Prix koje će se održati od 5. - 7. travnja ove godine u Rijeci.

Nastavno možete pročitati više o ovom natjecanju a u privitku se nalaze:

- plakat

- prijavnica

- najava za medije

- lista dosadašnjih pobjednika

Međunarodno natjecanje glazbene mladeži za LIONS GRAND PRIX je već u svojem jubilarnom 29. izdanju!

Lions Grand Prix je jedinstveno natjecanje posebno po sebi samim time što se natječu glazbenici do 21 godine starosti bez obzira na vrstu glazbenog izričaja. Dakle, ravnopravno sudjeluju i operni umjetnici i gudači, pijanisti i harmonikaši…

Prije 28 godina to je bio novum zbog svojeg jedinstvenog pristupa i izjednačavanja svih umjetnika čime smo rušili mnoge barijere i predrasude a sada slobodno možemo reći da je baš takav vid natjecanja postao preteča svih današnjih Talent Show ili ostalih TV emisija diljem svijeta.

Lions Grand Prix ima zadaću približiti mladima glazbu, promovirati LIONS asocijaciju kao vodeću humanitarnu organizaciju u svijetu a nagrađujući sve finaliste, organizirajući im koncerte s poznatim orkestrima i kvartetima; svake godine osigurati jednom natjecatelju jednomjesečni boravak u glazbenom kampu mladih u Austriji kao i mnoge druge vrste stimulacija postavio je ovo natjecanje Lions kluba Rijeka u kalendare glazbenih ustanova diljem Lijepe naše kao i susjednih država. Više od 1.500 mladih glazbenika odnosno sudionika koji su tijekom protekle 28 godine nastupili još su jedan dokaz da je Lions klub Rijeka postavio nove granice u promociji glazbe i umjetnosti uopće što nas čini neizmjerno ponosnim! Imali smo natjecatelje iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije, Japana, Slovenije a godišnja Plaketa Grada Rijeke za svekoliki doprinos glazbenoj kulturi našega Grada čini nas neizmjerno ponosnim. 

Tijekom posljednjih dva i pol desetljeća žiri su činili najeminentniji glazbeni stručnjaci iz zemlje i inozemstva poput: Uga Cividinija, Tonka Ninića, Davorina Hauptfelda, Jane Haluza, Zdenke Hesky, Katarine Krpan, Đure Tikvice, Josipa Nalisa, Nade Matošević Orešković, Ina i Olivere Mirković, velike Ine DelCampo…) koji su svojim umjetničkim opusom jamčili kvalitetu izbora a najbolji dokaz veličine ove ideje su dosadašnji pobjednici poput Stjepana Hausera, Ane Rucner, Filipa Faka, Brune Vlaheka, Stjepana Tudora, Marka Grazianija, Mie Pečnik i mnogih drugih umjetnika koji su nadaleko nadišli granice Hrvatske i Europe.

U nedjelju, 7. travnja će se u Svečanoj dvorani Zajednice Talijana sa početkom u 18:00 održati završna večer odnosno koncert finalista kada će biti izabrani najbolji od najboljih i za koje već sada, daleko prije poluzavršnice i završnice možemo reći da su među njima buduće zvijezde koncertnih podija naše domovine.

Zahvaljujem na kooperativnosti i ostajemo u nadi da će vaši mladi umjetnici doći na ovo natjecanje i osvojiti jedno od više nagrada.

Dr. sc. Bojan Šober, PID

Mr. art. Olga Šober, PDG