Lionsi su uvijek tu kada treba pomoći u nesreći

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 23 kolovoza, 2022 - 07:59

Lionsi su uvijek tu kada treba pomoći u nesreći

Dvoje mladih Indijaca članova Lionsa se nalazilo na godišnjem odmoru u Hrvatskoj, želeći ići na trajekt u Stonu sticajem nesretnih okolnosti mladić Shalini Jha je poginuo.

Više o nesreći na:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/doznajemo-detalje-tragedije-u-kojoj-je-mladic-27-izgubio-zivot-krikovi-njegove-djevojke-jos-mi-odjekuju-u-usima-15237282

Neposredno nakon nesreće našoj Barbari Milčić je stigao poziv iz Indije od YE Pravina - Youth Exchange da se pomogne unesrećenoj djevojci koja je u Stonu u policijskog stanici sva izgubljena i u šoku. Barbara je angažirala mamu Rožu.Naša Roža velikog srca je nazvala naše Dubrovčane iz Svetog Vlaha koji su se svim srcem i bezrezervno angažirali da pomognu nesretnoj djevojci.

Kako je tekla njihova akcija najbolje opisuje Boro Aleksić u svom pismu zahvale članovima Sv.Vlahe pa ga prenosimo u cijelosti.

Drage članice i članovi LC Sveti Vlaho, tragedija jednog mladog para nas je ujedinila, zbližila i svi možemo biti ponosni na svakog od nas, na LC Sveti Vlaho.
Od prvog poziva naše Rože iz Zagreba sinoć malo prije sedam, svaki pojedinačno učinili smo sve što je bilo u našoj moći i mogućnostima da pomognemo mladoj, nesretnoj ženi.
Znam da ste svi koji ste pratili na ovoj grupi željeli sve najbolje, strepili, bodrili sa prijedlozima, molitvama ali mislimo da je potrebno spomenuti one koji su učinili to da se Shalini pomogne.
Gordana koja je niti uru poslije Rožinog poziva sredila smještaj u Stonu, Tonći koji je pokušavao pronaći slobodno mjesto na autobusima za Zagreb, naša predsjednica Luce koja je sa udrugom Tata je Tata tražila mogućnost prijevoza.
Kada smo se jutros ponadali da će Ambasada Indije pomoći do toga nije došlo, Gordana i Marija su bile sa Shalini u Stonu, u policiji, u telefonskim razgovorima sa Ambasadom, njenim ocem u Indiji, bratom u USA. Spakirali je, ohrabrivali, tješili. Napravljena je avio karta Dubrovnik - Frankfurt - New Delhi. Kao i uvijek velikodušna Gordana je opskrbila Shalini a Marija ju je vozila na aerodrom, pazila je. Darko, od naše Lucije je poslao azijsku hranu, da barem nešto pojede. Uspjeli smo na aerodrom srediti sve formalnosti, svi su bili maksimalno ljubazni.
Shalini je sletila u Frankfurt i u 21:15 leti za New Delhi.
Posebno hvala Roži Milčić, našem Lions anđelu na upornosti, potpori i toplim riječima.
Hvala obitelji Vlašić na gostoprimstvu i dr. Janji na skrbi oko Shalini, dragoj policajki u postaji Ston itd.....
Nadam se da nam je svima toplo oko srca, sve vas pozdravljam i čuvajte se.

 

Još jednom veliko srce lionsa se pokazalo na djelu i hvala svima koji su u ovoj teškoj situaciji pomogli mladoj djevojci da osjeti našu brigu za nju u njezinoj tuzi i nesreći. Hvala svima.