LIONS KLUB ŠIBENIK PRIPREMA NOĆ MLADOG VINA

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 9 listopada, 2021 - 18:51

LIONS KLUB ŠIBENIK PRIPREMA NOĆ MLADOG VINA

SEDAMNAESTO MARTINJE – 19. STUDENOG 2021.

Sedamnaestu godinu za redom, Lions klub Šibenik održat će svoju najdugovječniju humanitarnu akciju Noć mladog vina – Martinje, koju šibenski lionsi organiziraju od 2005. godine. Ovogodišnje Martinje održat će se 19. studenog u restoranu Atrium u Lozovcu pokraj Šibenika gdje se šibenski lionsi i njihovi gosti okupljaju još od 2015. godine, a do tada, podsjetimo i na to, ova se manifestacija održavala u najstarijem šibenskom hotelu Krka, koji je u međuvremenu zatvoren i čeka preuređenje. Noć mladog vina – Martinje, zahvaljujući prije svega odličnoj organizaciji, tijekom godina prerasla je u prestižni društveni događaj što potvrđuje i podatak da je broj sudionika svake godine rastao, pa je tako na Martinju 2018., a ponovilo se to i  2019. godine, bilo više od 200 gostiju i lionsa iz cijele Hrvatske i Slovenije, a sam događaj ocijenjen je najvišim ocjenama.

Prošle 2020. godine, zbog pandemije koronavirusa, Noć mladog vina – Martinje nije održana s uobičajenim sadržajem, nego u reduciranom obliku i u sklopu samog Lions kluba Šibenik. Bilo je to skromno obilježavanje, no sasvim dovoljno zbog kontinuiteta, odnosno neprekinutog održavanja ove lijepe tradicije. U sklopu prošlogodišnjeg Martinja, šibenski lionsi darivali su svoju braću i sestre progodnim darom sastavljenim od biranog vina i nekoliko autohtonih domaćih proizvoda. Na skoro 250 lions adresa u Hrvatskoj i Sloveniji stigli su naši darovi, zbog čega je i ova akcija ocijenjena jako uspješnom.

S organizacijom Noći mladog vina –Martinje, Lions club Šibenik počeo je 2005. godine i od tada, pa do danas, prikupljene su pomoći za Udrugu slijepih Šibensko-kninske županije (četiri puta), Centar za odgoj i obrazovanje „Šubićevac“, Komunu sv. Ante Padovanskog „Mondo novo“ u Nuniću, Udrugu za promicanje inkluzije, Branka Grgurinovića, Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku, Centar za beskućnike u Šibeniku, Osnovnu školu Kistanje, Matu Bralića, Osnovnu školu „Fausta Vrančića“ u Šibeniku i Opću bolnicu u Šibeniku (tri puta).

Ove godine – uvjereni smo da će tako biti – pripremamo Noć mladog vina – Martinje 2021., koje će donijeti neke nove sadržaje. Na manifestaciji ćemo kratkim filmom podsjetiti kako je protekla naša 1. međunarodna ekološko-edukativna i humanitarna akcija „More“, koja je od 30. rujna do 3. listopada 2021. godine okupila oko 120 sudionika dok za ljubitelje dobre kapljice i autohtonih vina pripremamo posebno iznenađenje. Vjerujemo da će i ovaj tekst biti poticaj i  pozivnica svim ljudima dobre volje, a posebice našoj braći i sestrama lionsima da 19. studenog 2021. dođu na našu humanitarnu akciju Noć mladog vina – Martinje 2021.

Tekst i slike:

Nikola Urukalo,

tajnik LK Šibenik