LC Zadar donirao 2 laptopa osmočlanoj obitelji

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 25 studenog, 2021 - 08:13

LC Zadar donirao 2 laptopa osmočlanoj obitelji

Članovi Lions kluba Zadar u utorak su navečer uručili donaciju obitelji Torić. Sa susreta s Lionsima, Mateo Torić i mali Šimun, jedan od osmero djece u toj obitelji, kući su odnijeli dva laptopa.

- Akcija prikupljanja novca za izgradnju vaše kuće će potrajati pa smo htjeli na neki način pomoći odmah - rekao je u toj prigodi predsjednik Lions kluba Zadar, Nikša Milić.

– Ta akcija, svakodnevni pozivi ljudi koji nude pomoć, upravo kao što ste i vi zvali i pitali što nam treba, podižu nam moral i daju snagu da se nastavimo boriti – rekao je Mateo Torić.

Priča o toj obitelji koja je ostala bez supruge i majke, dirnula je mnoge i pokrenula akciju da im se kupi kuća u kojoj bi u budućnosti živjeli, umjesto u malom stanu u kojemu su sada. Uz individualne uplate otvorene na taj račun, zadarski su Lionsi odlučili ponuditi odmah i konkretnu pomoć. U dogovoru s Mateom Torićem donirali su im dva laptopa koja će dobro doći i ocu obitelji i njegovim malim školarcima.

Broj za uplatu: IBAN HR12 2340 0093 1135 1377 3
Prikupljanje humanitarne pomoći za obitelj Torić odobrilo je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske pod nazivom „Pomoć deveteročlanoj obitelji socijalno osjetljivoj pri kupnji obiteljske kuće u svrhu stambenog zbrinjavanja“. Akcija traje do 28. siječnja 2022. godine uplatom novčanih priloga građana.
Novac se može uplatiti na račun, s opisom plaćanja Kuća za Dijaninu dicu:
IBAN HR12 2340 0093 1135 1377 3
Vlasnik računa je Marino Jurjević, Murvica, Ulica Tina Ujevića 10, 23000 Zadar, Hrvatska
SWIFT adresa (BIC) Privredne banke Zagreb d.d.: PBZGHR2X
Ako aplikacija za online uplatu traži Model plaćanja treba upisati 00
Ako se traži Poziv na broj može se upisati datum bez točkice, npr. 02112021