LC Quarneroli „Da se ne pozabi“

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 8 studenog, 2021 - 08:20

LC Quarneroli „Da se ne pozabi“

Pod motom: "DA SE NE POZABI"  dana

05.11.21. u Galerijiji Larus u Lovranu održana je promocija izdavačkog prvijenca LC Quarneroli Lovran u sunakladništvu sa Ex Libris Rijeka 

“HRVATI NA LEDENOM MORU” 

autora Petra Kuničića iz 1893. godine

Zasluga je to naših uglednih članova Eduarda Kišić, predsjednika Povjerenstva klupskog Projekta QUARNEROLI i Milorada Stanić, vječnog entuzijasta i nositelja akcija, pripomognuto svim članovima LC QUVARNEROLI Lovran

Radi se o reprintu knjige kao prošireno i dopunjeno izdanje u suradnji s urednikom Miljenkom Smokvinom. 

Knjiga priča priču o jednoj o najslavnijih epopeja hrvatske pomorske baštine - Weyprecht-Payerovoj znanstveno-istraživačkoj ekspediciji na Arktik godine 1872-74 s hrvatskim mornarima. 

Posadu su sačinjavala 24 člana, od kojih je bilo 12 mornara s Kvarnera i Istre te po jedan mornar s otoka Hvara i Brača. Vođe ekspedicije nadjenuli su im zajedničko ime - Quarneroli. Vratili su se nakon 2 godine i 3 mjeseca, bez broda koji je zauvijek ostao zarobljen u ledu na Arktiku. Članovi ekspedicije organizirano su sudjelovali u znanstvenim istraživanjima i doprli do tada najsjevernije točke našega planeta 82° 50´ N. Slobodno se to može smatrati pretečom aktivnosti današnjem zauzimanju za očuvanje planete Zemlje i klimatskim promjenama.

O to doba svaka obitelji imala je i čuvala 2 knjige: Bibliju i ovu Hrvati na ledenom moru.

Za širi uvid i doživljaj te pustolovine, nabavite i pročitajte knjigu. Javite se u LC Quarneroli Lovran, dajte doprinos nastavaku projekta!

Tako štujemo sebe, našu povijest i kraj 

“DA NE POZABIMO KI SMO I KAMO GREMO”!