LC Osijek uručio tradicionalnu donaciju Cenacolu

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 1 rujna, 2023 - 17:47

LIONS CLUB OSIJEK

TRADICIONALNA DONACIJA CENACOLU…

Evo mene ponovno, s malim zakašnjenjem. Ipak, valja zabilježiti još dvije aktivnosti s kraja prošle Lions godine.

Naime, tradicionalna, rekao bih i jedna od stožernih aktivnosti Lions cluba Osijek, jest svakogodišnje doniranje Zajednice Cenacolo, koja brine o ovisnicima. I ove godine učinili smo to u njihovom novom domu u Aljmašu. Već pomalo tradicionalno, dobrodošlicu nam je poželio duhovnik i mentor štićenika Cenacola župnik vlč. Ivan Jurić. Članovi našeg Kluba uručili su tom prigodom ček u vrijednosti od tisuću Eura za potrebe ove izvanredno potrebne zajednice. Naravno, razgovarali su i sa samim štićenicima i čuli niz pripovijesti iz života tih nesretnih ljudi, koji su u ovoj aljmaškoj zajednici pronašli, bar privremeno, ugodan dom, duhovno okrepljenje i perspektivu za budući život bez poroka.

 

…I ANALIZA USPJEŠNE PROTEKLE LIONS GODINE

Poslije posjete štićenicima Cenacola, nastavljeno je klupsko druženje, ovoga puta u Aljmašu. Iskorišteno je to i za redovitu godišnju skupštinu Kluba i izbor novih dužnosnika u 2023./2024. Lions godini. Izvješće o radu i aktivnostima u upravo završavajućoj godini podnio je dotadašnji predsjednik Dario Mužević, ocijenivši rad Kluba zasluženom visokom ocjenom. Ta je ocjena potvrđena i u raspravi gotovo svih nazočnih članova, a istodobno je usvojeno i izvješće rizničara Marina Pajića. O budućim aktivnostima i perspektivama našega Kluba govorio je i novoizabrani predsjednik Ivan Štefanac, naglasivši da će članovi Kluba i dalje podržavati već tradicionalne stožerne aktivnosti (nagrađivanje najboljih studenata Sveučilišta „Josipa Jurja Strossmayera“, prikupljanje sredstava za donaciju Cenacolu, suradnju s Dječjim domom „Klasje“, suradnju sa slijepim i slabovidnim osobama s područja Osječko-baranjske županije…), ali i nekih novih aktivnosti.

U novo rukovodstvo Kluba u 2023./2024. godini izabrani su: Ivan Štefanac, za predsjednika, Vjekoslav Oršolić za 1. dopredsjednika, Dinko Bukvić-Buljubašič za 2. dopredsjednika, Zoran Škorić za 3. dopredsjednika, Igor Stojković za tajnika, Marin Pajić za rizničara, Krešimir Fekete za ceremonijara, Ljubomir Pribić za direktora za članstvo, te PDG-i Antun Tucak, Šime Nevidal i Radoslav Galić za članove Predsjedništva.

Ovo ugodno druženje u Aljmašu, nije moglo bolje završiti od izvanredno pripremljenog fišpaprikaša… - š.