Dodijeljena nagrada Lions Cluba Poreč - Young Guitarist Price ALEJANDRU CORDOVI – gitaristi iz Meksika

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 19 kolovoza, 2022 - 14:33

Dodijeljena nagrada Lions Cluba Poreč - Young Guitarist Price ALEJANDRU CORDOVI – gitaristi iz Meksika

Dana 18.08.2022 g u Vrsaru u Bazilici sv. MARIJE OD MORA VRSAR održan je koncert ALEJANDRA CORDOVE – gitariste iz Meksika koji živi i radi u Puli. Na koncertu mu je dodijeljena nagrada Lions Cluba Poreč  Young Guitarist Price iz ruku potpredsjednika LC Poreč Slavoljuba Katančevića.

Nagrada Lions Cluba Poreč dodjeljuje se na Festivalu GitarISTRA u Vrsaru od 2006. godine. Dobitnici, danas redom slavni gitaristi dokazali su se na brojnim natjecanjima diljem svijeta. Da spomenemo neke od njih: od prvoga 2006. Sanela Redžića, do Petrita Çekua, Chiauwei Lina, Srđana Bulata do ovogodišnjeg pobjednika najvažnijeg natjecanja Guitar Fundation of America Lovre Peretića. Ovogodišnji nositelj nagrade je Alejandro Cordova iz Meksika (također laureat natjecanja "Francisco Tarrega" i brojnih drugih).

Nagrada je u iznosu od 3750 kn kojom Lins klub Novigrad potiče mlađe stvaraoce na daljnji rad i usavršavanje u njihovim redom uspješnim karijerama.

Koncert uz mnogobrojnu publiku su pratili i članovi LC Poreč i Pula čiji je Alejandro i član.

U svakom pogledu bio je to jedan izuzetan i nadahnut nastup ovog vrsnog gitariste u organizaciji Saše Dejanovića člana Lions kluba Poreč koji i organizira festival More i Gitare po 19. put u Vrsaru.