Završen Lions foto natječaj

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 6 svibnja, 2012 - 21:05
I.NAGRADA Morska cvjetaca Milvana Arko – Pijevac

I ove smo godine pokrenuli Lions foto natječaj ne bismo li potakli članove na kreativni rad fotoaparatom. Prvenstveno nam je bio cilj dobiti višu kvalitetu radova i time podigći kvalitetu našeg natječaja na višu razinu. U tome smo zajedno sa sudionicima apsolutno uspjeli. Pristigli radovi su bili izuzetni i premda je kvantitativno bilo slabije nego prošlih godina kvaliteta je drastično povećana. Vođeni idejom jedan član jedna fotografija došli smo do ukupno 33 fotografije iz 18 kubova. Neki klubovi su dali više fotografija različitih autora što je znak da je natječaj u tim klubovima dobro promoviran.
Sudjelovali su sljedeći klubovi: Rijeka, Kaptol, Beli Manastir, Đakovo, Buga, Marjan, Hvar, Libertas, Pula, Poreč, Zadar, Opatija, Varaždin, Campus LC Universitas Fluminenses te Leo klubovi Varaždin, Opatija i Čakovec. Pokazalo se da su neki klubovi već tradicionalni sudionici i čak povećavaju broj autora, neki dolaze novi što je za svaku pohvalu. Naše procjenjivačko povjerenstvo je radilo u stalnoj postavi. Nesebično i sa puno truda su Damir Lovreković (LC Opatija), Dario Bognolo (LC Rijeka), VDG Branko Dragičević (LC Split), Vedran Metelko (LC A. Šenoa Zagreb) i Boris Karša (LC Valpovo Belišće) odradili prikupljanje i ocjenjivanje fotografija uz logističku podršku iz LC Đakovo (Roland Kolarević). Kategorije su uobičajene s tim da je ovogodišnja posebna tema bila „Zaštia naše budućnosti drvećem“ (fotografije drveća i njihova vitalna uloga koju igraju u našem okolišu).
Pobjednica ovogodišnjeg natječaja je Milvana Arko – Pijevac članica LC Rijeka. Debitirala je ove godine i odmah uzela prvo mjesto. Tema iz životinjskog svijeta je ponovo postigla najbolji rezultat i već je poslana u Ameriku da bi sudjelovala na svjetskoj izložbi Lions fotografija. Naslov fotografije je „Morska cvjetača“.
Drugo mjesto je osvojio lanjski pobjednik Žan Novosel iz Leo kluba Čakovec,(Earth charging) dok je treća još jedna dama, Silvija Butković iz LC Buga Đakovo(Image).

Povjerenstvo za foto natječaj organizirat će i izložbu svih pristiglih radova u Đakovu s mogučnošću da svi zainteresirani klubovi dobiju fotografije koje mogu izložiti u vlastitoj sredini. Izložbe mogu biti prodajne pa i na taj način možemo doprinijeti određenim sredstvima u humanitarne svrhe.
Roland Kolarević
 

  • II.NAGRADA Earth charging, Leo klub Čakovec Žan Novosel
  • III.NAGRADA Silvija_Butković IMAGE