Velika donatorska prodajna akcija LC Opatija za hematološko-onkološki odjel Dječje bolnice Kantrida

Slika korisnika Ivana Jakovac
Ivana Jakovac 14 studenog, 2021 - 21:27

LC Opatija je pod motom " Zajedno je lakše - doniraj i čitaj "organizirao veliku donatorsku akciju prikupljanja i prodaje knjiga. Sama prodaja knjiga odvija se na riječkom Korzu u šatoru i u tijeku je od 08.-18.11.2021, svakodnevno od 07-23h. Vlastitim angažmanom LC Opatija je prikupio više od 4000 knjiga. U akciju su se uključili  lions klubovi regije zapad, LC Korzo, LC Delnice, LC Sušak, LC Novigrad i LC Poreč, kao i građani Rijeke i riječkog prstena, Opatije i Liburnije. Akcija je medijski popraćena reportažom u Novom listu, objavama na lokalnim portalima, na facebook stranici LC Opatija i u radijskom programu Radio Rijeke. Partneri u akciji su : GD Crvenog križa Opatija koji je osigurao prostor za prikupljanje knjiga i logistiku prijevoza zajedno s braniteljskim udrugama Opatije, Grad Rijeka koji nam je ustupio korištenje javne gradske površine bez naknade, Gradske knjižnice Rijeka donacijom knjiga, Sveučilišna biblioteka Rijeka donacijom knjiga, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije donacijom novih knjiga, Reklame Pruša iz Rijeke izradom reklamnog panoa bez naknade te poduzeće AB sajam iz Velike Gorice postavljanjem šatora i prodajom knjiga.

Dosadašnji tijek akcije je vrlo uspješan, iznad svih očekivanja. Građani su pozitivno reagirali na poziv za donaciju i kupnju knjiga. Svakodnevno primamo velike količine knjiga od građana, isto tako se i kupuju. Knjige su vrlo vrijedne i očuvane, neke su i nove, a prodaju se po jedinstvenoj popularnoj cijeni od 15 kn.

Prihod od ove donatorske akcije namijenili smo za portrebe hematološko-onkološkog odjela Dječje bolnice Kantrida, s kojom njegujemo dugogodišnje prijateljstvo i svake godine nastojimo napraviti veću donatorsku akciju njima u korist.

Akcija je planirana i provodi se na otvorenom prostoru da izbjegnemo otkazivanje zbog epidemioloških razloga. Povezali smo je i sa Godinom čitanja u Hrvatskoj