Večer priča iz Japana, sushi-a i dobrih djela.

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 1 travnja, 2015 - 12:07

U ponedjeljak 23.03.2015. na botelu (brod-hotel) Marina, usidrenom u luci Rijeka, Leo klub Rijeka i Lions klub Opatija organizirali su, pred oko 100-njak posjetitelja, vrlo ugodnu večer začinjenu pričama iz Japana, a popraćenu s nekoliko vrsta sushi-a.

Nakon kratkog uvoda i pozdravne riječi predsjednice Leo kluba Rijeka, Sare Bermanec, kao i predsjednika Lions kluba Opatija, Ladislava Magjara, glavnu riječ u pričama iz Japana imali su članovi Leo kluba Rijeka Aleksandra Ignatovski i Damir Sila-Zih, leići koji su sudjelovali u Lions razmjeni mladih. Oni su u svojim izlaganjima, popraćenim vrlo zanimljivim fotografijama, istaknuli značaj razmjene mladih, kako radi vlastitog iskustva, tako i radi Lions pokreta u cjelini.

Svoja iskustva s razmjenom mladih iznijela je i Patrizia Milani, predsjednica Lions kluba Pula i koordinatorica za Leo klubove Distrikta 126. Njeno iskustvo u ugošćavanju mladih iz Japana bilo je popraćeno vrlo zornim prikazom predmeta iz Japana. Najveću pažnju sigurno je privukao kimono kojeg je Patrizia i obukla.

Za potpuni ugođaj Japana zaslužni su i kuhari Damir Perman (LC Opatija), Dragan Visković i Zoran Delić svojim kreacijama što klasičnih a što „kvarnerskih“ sushi-a. Leići su ovu ponudu iskoristili kako bi ovoj akciji dali i humanitarnu notu, te su ih prodavali po 7 kuna komad. Tako su uspjeli skupiti 1150 kuna za potrebitu obitelj.

Na kraju su se organizatori zahvalili domaćinima, vlasnicima broda Marina, Karin Mimici na svesrdnoj pomoći, tvrtki Nikas koja je donirala namirnice za izradu sushi-a, kao i kuharima koji su se potrudili napraviti izvrsne sushi-e. Zahvala je išla i svim prisutnima koji su kupovinom sushi-a doprinijeli  prikupljanju sredstava za potrebite. Ali i Marini Tauković, predsjedavajućoj Regije Zapad, te Radovanu Miheliću, predsjedavajućem Zone II naše regije a koji su svojim prisustvom dali još veći značaj ovom događaju.

Svi mlađi prisutni pozvani su da se jave u Leo klub Rijeka, ili Leo distrikt 126, radi daljnjih informacija o mogućnosti razmjene mladih.