Uz humanitarnu večer završile 1.sportske igre Lionsa u Zadru

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 29 rujna, 2014 - 08:49

Završila je još jedna uspješna akcija Lions kluba Zadar – za putovanje Lucije Mijolović i Jurice Milina na svjetsko prvenstvo plivača s down sindromom prikupljeno je 8.750 kuna. Sredstva su namaknuta u humanitarno sportskom susretu slovenskih i hrvatskih, uglavnom zadarskih Lionsa, održanom proteklog vikenda u Zaton holiday resortu.

Pozivu za sudjelovanje u humanitarnoj akciji za Luciju i Juricu odazvalo se 20 Slovenskih Lionsa iz 7 klubova u  susjednoj državi. Predvodio ih je čelni čovjek distrikta -  guverner  Jurij Šarman, a Zadranima su se pridružili guverner i tajnik  Hrvatskog Lions distrikta Dario Bognolo i Zlatko Janković- Miloš. Uz njih, i  Nada i Marijan Šavorić iz LC Popovača.  Uz lijepo i veselo druženje u prekrasnom ambijentu turističkog naselja Zaton, upriličena su i natjecanja u odbojci i malom nogometu na pijesku, badmintonu, pikadu, potezanju konopa i ubacivanju lopte u koš. U svemu tome sudjelovali su i Lucija i Jurica s kojima su bili i njihovi roditelji i treneri. U sportskim je igrama sudjelovalo i dvoje korisnika usluga Doma za odgoj djece i mladeži u Zadru kojima Zadarski Lions klub od ove godine pomaže.

Sredstva za pomoć Luciji i Jurici za organizaciju putovanja u Meksiko na svjetsko prvenstvo u plivanju za osobe s down sindromom dobivena su prodajom slike na svili poznate umjetnice Marije Višić Guina, članice, inače, Zadarskog Lions kluba. Slika je na aukciji prodana za 4.900 kuna, a ostatak od 3.850 kuna prikupljen je donacijama 30-ak sudionika zajedničke večere.

-Lionsi su još jednom pokazali da s veseljem pomažu gdje mogu i koliko mogu – istakla je tom prigodom predsjednica Zadarskog Lions kluba, Elvira Sterle.