Uspješno završena humanitarna akcija "MALI DAR ZA VELIKU STVAR" LC Novi Marof

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 31 ožujka, 2013 - 17:40

Već drugi put po redu, Lions Club Novi Marof, uz podršku Gradskog društva Crvenog križa Novi Marof i udruge mladih "Mladi za Marof", napravio je humanitarnu akciju "Mali dar za veliku stvar". Cilj akcije bio je sakupljanje hrane, namirnica i kućnih potrepština za potrebite pojedince i obitelji s područja grada Novog Marofa.

Sama akcija održala se od 22. do 24. ožujka 2013. godine, dakle tjedan dana uoči Uskrsa. Od petka poslijepodne pa do nedjelje ujutro, brojni naši sugrađani svojom dobrom voljom i doniranjem namirnica nakon obavljene kupnje omogućili su da akcija u potpunosti uspije.

Kutije za prikupljanje namirnica, koje su bile postavljene u tri najveća trgovačka objekta u Novom Marofu - Kitrou, Konzumu i Trgonomu, punile su se iz sata u sat te odmah prevozile u prostorije Crvenog križa Novi Marof. Naši vrijedni mladi suradnici iz MZM-a i članovi Lionsa Novi Marof predano su dijelili letke u trgovinama i tumačili kupcima kojim namirnicama mogu svojim potrebitim sugrađanima najbolje pomoći.

U akciji je skupljeno cca 600 kg prehrambeno-higijenskih potrepština, ponajviše osnovnih živežnih namirnica (ulje, brašno, šećer, riža, tjestenina...) ukupne vrijednosti 6.621,00 kn.

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof donirane namirnice podijelit će u sklopu već započete podjele uskršnjih paketa, socijalno-osjetljivim osobama s područja Grada Novog Marofa i šire okolice, a posebno obiteljima s više djece (četvero - osmero). Ovom vrijednom donacijom omogućena je podjela većeg broja uskršnjih prehrambenih paketa, a obiteljske pakete u vrijednosti od 300,00 do 350,00 kn (težine 25 kg) dobilo je već 16 obitelji s četvero do osmero djece s područja gradova Novi Marof i Varaždinske Toplice te općine Ljubešćica. Preostali dio namirnica podijelit će se pojednicima, korisnicima humanitarne pomoći GDCK Novi Marof kao dio redovne djelatnosti pružanja humanitarne pomoći.

Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli u provođenju ove akcije; članovima Lionsa Novi Marof, članovima udruge MZM pod vodstvom Daria Žmegača, ravnateljici GDCK Novi Marof Mirjani Matić Brdar, Radiju Novi Marof na medijskoj podršci te upravama trgovačkih centara Kitro, Konzum i Trgonom koji su dali na raspolaganje svoj prostor za provođenje ove akcije.

Naravno, najviše zahvaljujemo svim kupcima, koji su svojim doniranjem namirnica pokazali da im je stalo do svojih potrebitih sugrađana - do obitelji i pojedinaca težeg socijalnog stanja.

Novi Marof, 28.03.2013. godine

LC Novi Marof
Dario Poljak, predsjednik