Uspješan nastup delegacije Leo distrikta Hrvatska na Leo Europa Forumu

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 1 rujna, 2012 - 20:22
Naša delegacija na Leo forumu

U Belgijskom Beverenu drugog tjedna kolovoza održan je još jedan Leo Europa Forum u trajanju od 7 dana, koji je sakupio preko 150 delegata iz 23 zemlje Europe i Mediterana. Posebnost ovoga LEF-a bilo je prvo prisustvovanje hrvatske delegacije i to Filipa Stipančića, Damira Sila-Ziha i Darija Zorića.

Uz mnogo druženja, zabave i ozbiljnih tema imali smo prilike posjetiti i Brusseles, Antwerp i Ghent, sudjelovati na radionicama, poduprijeti 2 međunarodne akcije, planirati budućnost  Euro Leo pokreta i naravno prezentirati našu zemlju. Uz intenzivan i zanimljiv raspored stiglo se mnogo toga o čemu ćemo nadam se još dugo pričati, a ukratko slijedi najvažnije.

U tri ILO sastanka, s predsjedanjem Sille Sarap iz Estonije, najviše se razgovaralo o budućim događanjima i postizanju veće efikasnosti komunikacije i suradnje svih Leo klubova u Europi. „Common European Project“ trebao bi kao svake godine ujediniti sve Leiće u socijalnoj aktivnosti koja će biti povezana s ovogodišnjim motom Internacionalnog Predsjednika  Wayne A. Maddena i baviti se čitanjem i edukacijom. Također se planira zajednička prezentacija Euro Leo klubova na LCIC 2013 u Hamburgu. Kroz godinu će se održati još 13 ILO sastanaka. 

Na LEF-u su bile aktualne 2 akcije, jedna cijelo godišnja u kojoj su delegati iz Europe sakupili preko 16 tona plastičnih čepova koji su prodani u Belgiji za iznos dostatan nabavi i školovanju 4 psa vodiča. Druga akcija se odvijala u sklopu samog LEF-a, te je u prostorijama hotela bilo organizirano davanje krvi. 

Hrvatsku i Lions pokret u zemlji predstavili smo prezentacijom koja je sadržavala neke ključne podatke o Hrvatskoj, klubovima, članovima i aktivnostima, pred svim delegatima, a zatim smo napravili i prezentaciju nacionalnih delicija i pića u večernjim satima.    

Daljnja druženja i događanja počinju već u listopadu u Švicarskom Buchs-u gdje je organiziran SwissLi Weekend, zatim LeoMed u Travnju u Libanonu, LCIC u srpnju u Hamburgu i LEF 2013 u kolovozu u Finskoj. Nadamo se da i na ovim događanjima neće izostati prisutnost Hrvatske delegacije, možda i u još većem broju.

  • Prezentacija Hrvatske
  • Sa izleta cijele grupe u Ghent
  • Sa gala večere
  • Damir daje krv
  • Lijepo sređen Hrvatski stol
  • Četiri ljepotana