«Ulični» festival Zadar classic open air - nastavak akcije za koncertnu dvoranu

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 9 srpnja, 2013 - 23:16

Nastavljajući svoju akciju «Trebamo i želimo koncertnu dvoranu u Kneževoj palači» zadarski su Lionsi ustanovili ZADAR CLASSIC OPEN AIR, festival klasične glazbe na otvorenom. Počeo je 3. srpnja, a do 23.kolovoza do kada će trajati, bit će održano 13 koncerata na kojemu sudjeluju mladi zadarski glazbenici, mahom profesori u Glazbenoj školi Blagoje Bersa i njihovi nekadašnji učenici, sada studenti Muzičke akademije. Uz izuzetak jednoga koji će se prirediti na Trgu sv. Stošije, svi ostali koncerti održavaju se na novouređenom trgu Petra Zoranića.

Već prvi koncert, održan na tom trgu na kojemu je nastupila sopranistica Nela Šarić uz klavirsku pratnju Blanke Aždajić Medić, pokazao je da su Lionsi i opet ostvarili pun pogodak. Svojim prekrasnim glasom mlada Nela Šarić je više od sat vremena plijenila pažnju publike koja je okupirala sve okolne kafiće i zaposjela zidiće na trgu. U kutiju za dobrovoljne priloga za obnovu koncertne dvorane povremeno su kapale kune, a Trg Petra Zoranića kojega su zadarski Lionsi promovirali u koncertni prostor pokazao se idealnim za tu namjenu. Bilo je u svemu i malo simbolike – trg je u neposrednoj blizini Kneževe palače i njene koncertne dvorane razorene agresorskim granatama, koju bi brojni Zadrani željeli ponovno vidjeti u punom sjaju i za čiju obnovu Lionsi vode akciju od prosinca prošle godine.

Kako su ga otvorile, tako će festival 23. kolovoza i zatvoriti Nela Šarić i Blanka Aždajić Medić, a u međuvremenu će muzicirati klarinetist Ivan Andrijević, Dina e Mel, gitarist Ivan  Antonio Šangulin i gitaristički dvojac Melita Ivković i Ivan Vihar. Svaki će od njih, za obnovu koncertne dvorane, održati po dva ili koncerta.