U Trogiru održana 1. sjednica proširenog kabineta Guvernera u mandatu DG Gorana Šarića

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 19 listopada, 2016 - 22:00

U Trogiru održana 1. sjednica proširenog kabineta Guvernera u mandatu DG Gorana Šarića

 

U subotu 15. listopada 2016. godine u Kneževom dvoru u Trogiru održana je sjednica proširenog Kabineta Guvernera D-126 u mandatu DG Gorana Šarića. Prije početka sjednice sve prisutne pozdravio je DG Goran Šarić i predao lanac 1.viceguverneru Mladenu Kajganiću.

Sjednici su uz prisustvovanje najviših dužnosnika D -126 bili prisutni Gradonačelnik Trogira Ante Stipčić i njegov zamjenik Radovan Slade-Šilović koji su se obratili prisutnima prigodnim pozdravima.

Na sjednici je podneseno Izvješće o događanjima i aktivnostima poslije XXII. Konvencije Distrikta u Zagrebu. Izvješće sa DGE seminara i 99. Konvencije LCI u Fukuoki te je  usvojen Plan i program rada Distrikta u 2016./2017. lions godini sa naglaskom na program 100 godišnjice osnivanja Lionsa u svijetu.

Zatim su Predsjednici Povjerenstva iznijeli planove i programe trajnih distriktualnih povjerenstava Barbara Milčić - razmjena mladih i kamp i Wendy Zečić - PR, RC Irena Galić,Vesna Boinović-Grubić  i Damir Goleš te ZC Vlado Gamboc su podnijeli Izvještaj RC o stanju u klubovima i članstvu po regijama.

Predsjednica Leo distrikta Sara Bermanec je iznijela plan i program rada Leo Distrikta u 2016./2017. godini a, prijedlog događanja u povodu 2.sjednice Proširenog Kabineta u Zagrebu 02. – 04.prosinca 2016. podnijela je Vesna Boinović-Grubić.

GMT Distrikt Koordinator, IPDG Dražen Melčić iznio je plan predstojećih aktivnosti vezano na edukacije i radionice za klubove, zone i regije.

Zatim se skupu kratko obratio predsjednik Lions kluba Libertas iz Dubrovnika Frano Herendija u vezi tiska slikovnice na brailovom pismu.

Nakon službenog dijela sjednice DG Goran Šarić je uručio priznanja LCI koja je međunarodni predsjednik dodijelio našim klubovima za aktivnosti u povodu 100 godišnjice.

U pauzi sjednice svojim pjevanjem nas je počastila ženska klapa Mindula iz Trogira pod ravnanjem Maria Markovine.

Nakon pauze, IPDG Dražen Melčić održao je za Lionse i za zainteresirane potencijalne članove prezentaciju o Lionizmu u svijetu i u Hrvatskoj.

Povodom Svjetskog dana bijelog štapa koji se obilježava 15. listopada, održali smo uspješnu humanitarnu akciju čija su sredstva namijenjena za pomoć slijepim i slabovidnim osobama koju su organizirali naša braća Damir Carić i Nikola Karković iz Lions kluba Hvar koji su donirali svoju aroniju i vina.

Naš domaćin u Hotelu Pašike je bila Marija Hell koja je i predsjednica LC Trogir koji kreće sa obnovom rada u ovoj Lions godini, a veliku pomoć joj je pružio i njen suprug Marko Hell predsjednik LC Split.

Sve u svemu uspješan kabinet i ugodno druženje Lionsa u Trogiru.