U Samoboru održana 2.sjednica proširenog kabineta D -126 Hrvatska

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 10 prosinca, 2014 - 21:13

U Samoboru 6.prosinca održana je 2.sjednica proširenog kabineta D -126 Hrvatska u mandatu Guvernera distrikta Daria Bognola. Na sjednici su bilo prisutno 46 članova PKG iz 21 kluba kao i rukovodstvo Leo Distrikta. Na početku sjednice održana je minuta šutnje u počast nedavno preminulom charter članu LC Osijek Mihajlu Biglbaueru. Na dnevnom redu  sjednice bilo je nekoliko značajnih tema o kojima su izvijestili članovi kabineta. Guverner je imao prezentaciju o aktivnostima između dvije sjednice,Predsjednik povjerenstva za članstvo Darko Ćuruvija  i RC su izvijestili o stanju u klubovima i stanju članstva. Predsjednik povjerenstva za normativnu djelatnost Milorad Stanić je prezentirao promjene Statuta D -126 i neke nedoumice koje su se pojavile od slanja Nacrta izmjena članovima PKG kao što su pitanje gospodarske djelatnosti,sjedišta distrikta i profesionalizacije tajnika. Nakon njegovog izlaganja  razvila se vrlo konstruktivna rasprava o svim pitanjima koje su obuhvaćene promjenama statuta u kojoj je sudjelovao veliki broj članova PKG. Nakon diskusije usvojen je zaključak podržan od svih prisutnih da se ovaj Nacrt nakon prečišćavanja teksta pošalje u klubove na raspravu, davanje primjedbi do sjednice PKG u Solinu kada će se usvojiti konačni prijedlog koji ide na Konvenciju.

Osim ovih tema IPDG Nada Arbanas održala je jednu odličnu prezentaciju o LCIF-u i potrebi našeg većeg uključivanja u doniranje ove fondacije s tim više što smo od iste do sada dobili samo u ovoj godini 65.000 USD, a ranijih godine preko 350.000 USD. Zatim je izvijestila o odobrenoj donaciji od 50.000 USD kroz koju će se financirati oprema za 4 škole na poplavljenom području kao i tamburice za tamburaški sastav OŠ Gunja.

1.VDG Dražen Melčić podnio je Izvještaj o sudjelovanju naše delegacije  Europa Forumu Lionsa u    Birminghamu , Suzana Kozina o programu za 3.sjednicu PKG i pozvala sve prisutne da dođu u Solin.