U Poreču održan susret lions prijateljstva i zajedništva 4 distrikta Italije, Slovenije i Hrvatske

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 17 lipnja, 2024 - 09:02

U Poreču održan susret lions prijateljstva i zajedništva 4 distrikta Italije, Slovenije i Hrvatske

Danas u nedjelju 16. lipnja. 2024 g. u Poreču je održan susret lions prijateljstva i zajedništva/ Un incontro di lions di amicizia e unione/ Srečanje lions  prijateljstva in druženja/ na kojem su  sudjelovala 4 Lions Distrikta iz tri susjedne države Slovenije, Italije i Hrvatske. Domaćin susreta je bio Lions klub Poreč.

U Poreč su danas susretu prisustvovali Guverneri Distrikta 108Ta2 Italija Nerina Fabbro, Guverner Distrikta 108Tb Italija Giorgio Ferroni, Guvernerka D-129 Slovenija Breda Pečovnik, Guverner D-126 Hrvatska Milorad Stanić.

Na početku susreta Guverneri i njihovi suradnici posjetili su grob PDG Jusufa Šehanovića i održali spomen na njegov lik i djelo. Past distrikt Guverner Jusuf Šehanović je prije 12 godina inicirao bratimljenje tri Distrikta Italije 108Ta2, Slovenije i Hrvatske koje je također održano u Poreču u sklopu regate Jedrima protiv droge 2012 g. U svom obraćanju prisutnima Guverner Distrikta 126 Milorad Stanić je rekao da je pok. Jusuf živio lionizam kao i njegov slogan Dobro je činiti dobro. PDG Jusuf Šehanović je dao veliki doprinos razvoju D-126 Hrvatska.

Spomenu je prisustvovao i Zlatko Šehanović sin pok. Jusufa inače i član Lions kluba Poreč, koji se zahvalio na ideji i rekao nekoliko bitnih kvaliteta njegovog oca.

Spomen je završio polaganjem vijenca i paljenjem svijeća i minutom šutnje za pok.Jusufa.

Nakon ovog spomena prisutni su se uputili u Teatrino Comunita degli Italiani Parenzo - Zajednicu Talijana Poreč na svečanu sjednicu povodom 12 godina susreta i bratimljenja distrikta.

Ovaj put u Poreču ovim distriktima se pridružio i Distrikt 108TB Italija koji se na svečanoj sjednici bratimio sa ostala tri distrikta.

Na sjednici sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Poreča  i saborski zastupnik Loris Peršurić istaknuvši značaj povezivanja sa ove dvije susjedne države i zahvalivši Lionsima na svemu čine za dobrobit svojih zajednica.

Nakon obraćanja Guvernera koji su istakli značaj ovih susreta održano je potpisivanje Povelje o bratimljenju sva 4 Distrikta.

Cijelu svečanost uljepšao je nastup učenika Umjetničke škole Poreč koji su izveli nekoliko umjetničkih točaka i obogatili cijelu svečanost. Nastupile su Eva Palman, 6. razred flaute i Lorena Simpsich, 6. razred flaute, Učiteljica: Eni Severović. Naja Jugovac, 6. razred gitara učitelj: Haris Brković i Erik Petrović, 6.razred harmonika učiteljica: Romina Legović

Nakon svečanosti svi prisutni su obišli kompleks Eufrazijeve Bazilike i zatim se uputili na otok Sveti Nikola gdje je na plaži otoka Sv. Nikola organizirano druženje i ručak uz zabavu i uživanje u ljepotama otoka i u predivnom pogledu prema Poreču.

Svi prisutni lionsi su izrazili svoje zadovoljstvo cijelim događanjem  i pohvalili Lions kluba Poreč za cijelu organizaciju.

Već se radujemo sljedećem susreta nagodinu u Sloveniji.