U OŠ u Gunji održana svečanost dodjele kabineta i tamburica za škole Županjske posavine iz Lions fondacije LCIF-a

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 31 ožujka, 2015 - 08:36

U OŠ u Gunji 27.ožujka je izvršena primopredaja kabineta, opreme za tjelesni odgoj i tamburica za potrebe OŠ u Županjskoj Posavini.Uz nazočnost Župana Vukovarsko- srijemske županije Bože Galića i suradnika , načelnika općina,te svih direktora škola, predstavnika vjerskih zajednica i velikog broja predsjednika i članova Lions klubova u prepunoj dvorani škole u Gunji ispunjene sa učenicima i roditeljima IPDG Nada Arbanas i DG Dario Bognolo su predali donacije LCIF-a i time je na radost svih završen jedan predivan projekt.Na svečanosti je održan kulturno umjetnički program u kojem je tamburaški orkestar OŠ iz Gunje prvi put svirao na novim tamburicama sa Lions znakom.Djeca sretna , a mi ponosni.Služimo.

O donaciji IPDG Nada Arbanas je rekla.

Dragi lions prijatelji,poštovani DG Dario Bognolo,dragi uzvanici,draga djeco i roditelji,

Savez Lions Udruga Republike Hrvatske, Distrikt 126 Hrvatska na čijem čelu sam bila u godini 2013./2014. organizirao je veliku pomoć za poplavljena područja županjske Posavine. Odmah nakon poplave, osmislila sam i predala prijedlog projekta o opremi osnovnih škola LCIF-u, međunarodnoj zakladi Lionsa, sa sjedištem u Oaklandu, Illinois, USA.

Projekt u visini 50,000 US$ je prihvaćen i ralizacija tog velikog poduhvata „Major Catastrophy Grant“ je ovim završen.

Cilj projekta u koji su uključene sve škole na poplavljenome području, jest uz opremu kabineta fizike, kemije, matematike, informatike, zemljopisa i povijesti, ponovno vratiti optimizam i radost odrastanja  djeci koja su preživjela tešku traumu. Pod sloganom „Sport za sve i glazba za sve“, u projektu je značajni dio sredstava namijenjen obnovi dvaju tamburaških orkestara u osnovnim školama u Gunji i Račinovcima, a za sve četiri škole nabavljena su određena nastavna sredstva za tjelesni odgoj. 

Cjelokupni projekt je rađen u suradnji s nadležnim županijskim uredom za prosvjetu u Vukovarsko-srijemskoj županiji i  ravnateljima te nastavnicima osnovnih škola koji su iskazali svoje potrebe.

Bila  nam je velika čast  i ponos sudjelovati u ovakovom projektu jer je u tom dijelu naše domovine, bez obzira na poplavu, potrebna osmišljena i trajna pomoć.

Lionsi su i ovaj put dali svoj veliki doprinos tamo gdje je to potrebno i tako će nastaviti i ubuduće.                                                  

Nada Arbanas IPDG

“Mi služimo“