U dobrom ozračju držan 3.sastanak regije Zapad

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 19 veljače, 2023 - 15:33

U dobrom ozračju držan 3.sastanak regije Zapad

Treći sastanak Regije Zapad održan je 16.02.2023.g. u mjestu Kozari kraj Buzeta. Sastanak je započeo u 18 h, završio u 20 h.

Prisutni: Marino Rossi, ZC ; Marija Pleše Pongrac, LC Pula; Ivana Jakovac, ZC; Milorad Stanic VDG; Radovan Mihelić, RC; Zlatko Janković Miloš, tajnik Distrikta; Lidija Starčević, ZC; Marija Blečić, LC Opatija; Darko Šubat, LC Sušak; Senka Šubat, LC Sušak; Vesna Golubović, LC Sušak; Branka Mesarić, LC Novigrad; Drago Mesasrić, LC Novigrad; Slavoljub Katančević, LC Poreč; Ladislav Magjar, LC Rijeka.

Predstavljena je radna grupa Sjeverni Jadran, koja obuhvaća Lions klubove iz Italije, Slovenije i Hrvatske. Do sada su s naše strane sudjelovali klubovi iz Istre, a namjera je da se skupina proširi na klubove s Kvarnera. Dan ranije, 15.2. održan je sastanak grupacije u Portorožu, te su najavljena dva naredna događanja: 18.3.23. koncert u Trstu, te slijedeći sastanak 15.4. u Aquilei, uz predavanje o rimskoj povjesti grada. Za koncert u Trstu svaki klub treba učestvovati sa donacijom od 100 eura, a može učustvovati više članova uz pravovremenu najavu.Predstavljene su dvije prijave za Natječaj za raspodijelu sredstava od Regate 2022.g. Jednu prijavu podnio je LC Pula pod nazivom Higijena uma, akcija bi se odvijala na području Pule i Istre. To je projekt univerzalne prevencije usmjeren na opću populaciju, a posebno na adolescente, kako bi se omogućio zdrav razvoj djece i mladih. Stvorila bi se platforma na društvenim mrežama koja bi imala edukativnu funkciju i dvosmjernu komunikaciju s adolescentima za sve upite. Ukupni trošak projekta bio bi 5.750 eura.

Drugu prijavu podnio je LC Opatija, a predstavlja međunarodni projekt koji uključuje UN, Agenciju za odgoj i obrazovanje, Lions Quest te Ličko-senjsku županiju. Ovaj opsežni projekt odvijao bi se na području navedene županije, a uključuje tiskanje priručnika i radnih bilježnica te edukaciju nastavnika i učenika o svim vrstama ovisnosti. Troškovnik ovog projekta je 6.000,00 eura od strane Lionsa, a ostala potrebna sredstva namaknuli bi drugi subjekti.

Zaključak je Regije da se prijave oba projekta, te da povjerenstvo Disktrikta odluči kojeg će podržati.

Izvješće  rada svih klubova obuhvatilo je brojne korisne i hvale vrijedne akcije.

Ističe se projekt LC Sušak za opremu sobe za autistične osobe, za koji su dobivena sredstva od LCIF-a.

Slijede dvije godišnjice: LC Korzo slavi 25. veljače 15 g postojanja kluba, pa su svi pozvani da uveličaju ovu svečanost. Također slijedi bratimljenje ovog kluba s klubom iz Maribora.

LC Opatija slavi 25 godišnjicu djelovanja, a proslava se planira u studenom, pa će svi biti na vrijeme obavješteni.

LC Rijeka će još ove godine organizirati Grand Prix natjecanje, pa bi Distrikt trebao poduzeti korake da se vidi hoće li i u kojem obliku ovo nastaviti biti distriktualna akcija.

Izvješće potvrđuje da su svi klubovi naše regije vrlo aktivni u našem distriktu ali i na međunarodnom planu. Veseli nas prijem novih članova  koji se priprema. Klubovi se pripremaju na dolazak na sjednicu Kabineta u Šibenik, organiziraju se posade za regatu.

Nakon sastanaka uz večeru se nastavilo ugodno druženje u dobrom ozračju svih sudionika.

U Opatiji, 17.veljače 2023.

 

                                                                                   Predsjednik Regije Zapad Radovan Mihelić