U Đakovu otvorena izložba Lions foto natječaja

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 31 ožujka, 2015 - 08:48

U subotu 28. ožujka 2015. u Hrvatskom domu Lions klub Đakovo organizirao je svečano otvaranje izložbe pristiglih radova na Lions foto natječaj kojji je organiziralo Povjerenstvo D-126 za Lions fotografiju na čelu sa Rolandom Kolarevićem uz podršku LC Đakovo kao nosioca distriktualnog projekta.

Uz prisustvo Guvernera Lionsa Daria Bognola, tajnika distrikta Zlatka Jankovića Miloša Guvernera Makedonije Dragi Filevskog i mnoštva Lionsa iz regije Istok ali i drugih regija, otvorena je peta izložba foto natječaja.

                Svečani program upotpunili su učenici glazbene škole I.G. Kovačića iz Đakova. Svečanosti je nazočio i dogradonačelnik gospodin Mirko Ćurić i pri samom obraćanju je istaknuo poveznicu Đakova i braće Miladinov koji su bili od krucijalne važnosti za makedonsku kulturu. Gosti su bili oduševljeni tom spoznajom.

                Na natječaju je sudjelovalo 2o-tak autora iz klubova diljem Hrvatske. Pobjedila je fotografija Miće Rosse iz LC Waldinger iz Osijeka s temom iz životinjskog svijeta. Drugo mjesto je osvojila članica LC Buga iz Đakova Silvija Butković, dok su treće ravnopravno podijelili Zlatko Janković Miloš LC Poreč, s pejsažom i Domagoj Jukić LC Waldinger Osijek s motivom iz životinjskog svijeta.

                Nakon prijema kod gradonačelnika i otvaranja izložbe delegaciju je kroz Katedralu i spomen muzej biskupa J.J. Strossmayera stručno proveo Mirko Ćurić.

Predsjednik LC Đakovo  Damir Grgas