Tribina “Opasnosti od mina”u III gimnaziji u Osijeku

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 17 ožujka, 2015 - 20:59

Dana 16.3.2015.g. Povjerenstvo za razminiranje Lions Districta 126 Hrvatska uz suradnju sa Lions klubom Beli Manstir, Hrvatskim centrom za razminiranje Podružnicom Istok, organiziralo je i održalo predavanje “Opasnosti od mina” u III. gimnaziji u Osijeku.

Ovom akcijom Lions klub Beli Manastir nastavlja suradnju sa HCR-om, uključivši se aktivno u akciju “Travanj mjesec zaštite od mina”.

Akciju su podržali i učestvovali u njoj Hrvatski crveni križ - gradsko društvo Osijek (Daria Zubović) Lions klub Beli Manastir (Miroslav Kosanović i Dubravko Krušarovski) MUP RH PU Osječko - baranjska odsjek protueksplozijske zaštite - Mario Kokić te Hrvatski centar za razminiranje podružnica Istok.  

Tribini je prisustvovalo dvadesetak učenika trećih i četvrtih razreda III. Gimnazije u Osijeku.  

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU OB odsjeka protueksplozijske zaštite, predstavnika crvenog križa i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Istok, Dubravka Krušarovskog. Slušateljima je predočen problem miniranosti u Republici Hrvatskoj, Osječko - baranjskoj županiji, gradu Osijeku te načini obilježavanja MSP-a i razminiranja.

Isto tako, prikazan je kraći film o Ottawskoj konvenciji.

Za školsku knjižnicu je od strane HCR-a ostavljeni su plakati, posteri, edukacijske bilježnice i DVD ”Bembo i prijatelji u borbi protiv mina”.

Dubravko Krušarovski