Tribina “Djeca u minskom okruženju” u Vukovaru

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 18 travnja, 2013 - 21:14

U četvrtak, 18. travnja 2013. godine u O.Š. “Dragutina Tadijanovića“, u Vukovaru  održana je Tribina „Djeca u minskom okruženju'', koju je organiziralo Povjerenstvo za razminiranje u Udruzi Lions klubova Distrikt  - 126 Hrvatska. Ovime su se Lionsi opet pridružili akciji HCR-a “Travanj - mjesec zaštite protiv mina”.

Akciju su podržali i učestvovali u njoj Hrvatski crveni križ - gradsko društvo Vukovar (Zorica Grgić) Lions klubovi Beli Manastir i Vukovar, MUP RH PU Vukovarsko - srijemska - odsjek protueksplozijske zaštite - Josip Colarić te Hrvatski centar za razminiranje podružnica Osijek.  

Tribini je prisustvovalo ukupno 100 učenika drugih - četvrtih razreda osnovne škole. Djeci su podijeljeni letci “Čuvajte se mina i eksplozivnih ostataka iz rata”, kao i osiguran slikovni materijal (razglednice gradova) od strane Hrvatskog centra za razminiranje.   

Ispred OŠ “Dragutina Tadijanovića” nazočni su bili učitelji Mirela Kršić, Renata Malčić, Jelica Atanacković, Ljiljana Stević, na čelu s ravnateljicom Lidijom Miletić.

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU VS, predstavnika crvenog križa i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Osijek HCR-a Dubravka Krušarovskog. Isto tako djeci su prikazani edukativni crtani filmovi na temu mina.

Za školsku knjižnicu je Krušarovski ostavio 200 kom. letaka "Čuvajte se mina", koji će biti uloženi u knjige koje se izdaju učenicima za čitanje. Ostavljeno je i nekoliko primjeraka edukacijskih skrivalica - učilica  o opasnostima od mina "Ugroženi svijet" - s petojezičnim rječnikom ugroženih životinjskih vrsta u Republici Hrvatskoj te DVD “Bembo i prijatelji protiv mina”.

Predsjednik Povjerenstva za razminiranje

 

Dubravko Krušarovski, dipl.inž.građ.