Tribina “Djeca u minskom okruženju”

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 26 travnja, 2012 - 14:26

U utorak, 17. travnja 2012. godine u O.Š. “Beli Manastir“, u Belom Manastiru  održana je Tribina „Djeca u minskom okruženju'', koju je organiziralo Povjerenstvo za razminiranje u Udruzi Lions klubova Distrikt  - 126 Hrvatska.

Akciju su podržali i učestvovali u njoj Hrvatski crveni križ - gradsko društvo Beli Manastir (Julija Vurm i Ines Radić), Lions klub Beli Manastir (Dubravko Krušarovski i Ivan Vukelić), MUP RH PU Osječko - baranjska odsjek protueksplozijske zaštite - Robert Hranić te Hrvatski centar za razminiranje podružnica Osijek.  

Tribini je prisustvovalo ukupno 135 učenika četvrtih i petih razreda škole. Djeci su podijeljeni letci “Čuvajte se mina i eksplozivnih ostataka iz rata”, kao i pripremljeni slikovni materijal  od strane Povjerenstva za razminiranje s porukama o opasnostima i pravilima ponašanja u minskom okruženju. 

Ispred OŠ “Beli Manastir” nazočni su bili učitelji na čelu s Ivanom Vukelićem (članom Lions kluba “Beli Manastir”)
Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU OB odsjeka protueksplozijske zaštite, predstavnika crvenog križa i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Osijek HCR-a Dubravka Krušarovskog. Isto tako djeci su prikazani edukativni crtani filmovi na temu mina.
Za školsku knjižnicu je Krušarovski ostavio 100 kom. letaka "Čuvajte se mina", koji će biti uloženi u knjige koje se izdaju učenicima za čitanje, te istovjetna 4 velika postera. 

 

Sa štovanjem,

Predsjednik povjerenstva za razminiranje

 

Dubravko Krušarovski, dipl.inž.građ.