Svečano otvorena Aleja lionsa u Vukovaru

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 31 ožujka, 2015 - 21:35

Danas je na vukovarskoj šetnici uz rijeku Vuku održana prigodna svečanost povodom završetka velikog međunarodnog i međudistriktualnog projekta Aleja lionsa u Vukovaru, u organizaciji Lions kluba Vukovar. Zasađeno je 258 sadnica lipe , a ukupna vrijednost projekta iznosi oko 140 tisuća kuna. Uz nazočnost lionsa Hrvatske, Slovenije i Makedonije, predstavnika pojedinih  klubova sudionika ovog projekta, prigodnu svečanost su obilježili i nastup Mažoretkinja grada Vukovara te HKGD Dunav iz Vukovara.

U ovom projektu je sudjelovalo 65 Lions i Leo kluba iz D-126 Hrvatska, 20 iz D-129 Slovenija te Distrikt 132 Makedonija. Guverner D-126 Hrvatska Dario Bognolo, guverner D-129 Slovenija Jurij Šarman, guverner D-132 Makedonija Dragi Filevski te dogradonačelnica Marija Budimir svečano su otkrili prigodnu ploču.

Veliku pomoć i podršku u ovom projektu vukovarski lionsi imali su od čelništva grada Vukovara, koji je sudjelovao u ovom projektu sa 80 tisuća kuna, a dogradonačelnica grada Vukovara Marija Budimir istaknula je u prigodnom obraćanju skupu na značaj ovog međunarodnog projekta te najavila da će i u budućnosti grad Vukovar sufinancirati i pomagati slične projekte lionsa.

Prije svečanosti u Hotelu Lav delegacije Distrikta Hrvatske,Makedonije i Slovenije su posjetile Spomen groblje u Vukovaru i zapalili svijeće za poginule branitelje i stanovnike Vukovara.

Potom je održana progodna svečanost i druženje u vukovarskom hotelu Lav koju je uspješno vodila i moderirala Kristina Glumac, dopredsjednica LC Vukovar.

Nakon intoniranja državnih himni i himne Lionsa, Guverner D-126 Hrvatska Dario Bognolo zahvalio se svojim kolegama DG D-129 Juriju i DG D-132 Dragom na osobnom angažmanu i sudjelovanju  kao i svim lions klubovima iz Slovenije i Makedonije. Potom je uručio priznanja i zahvalnice. Priznanja su dobili DG-129 Slovenija Jurij Šarman, DG 132 Makedonija Dragi Filevski,  PDG Branko Dragičević, tajnik D-126 Zlatko Janković Miloš,  prošlogodišnja RC regije Istok Dalija Bošnjak, aktalni predsjednik RC regije Istok Mladen Kajganić, Damir Šterijev predsjednik Zone II regije Istok, Kristina Jalšovec članica LC Gea iz Osijeka, Vinko Mijok LC Vukovar, Lions klub Gea i Lions klub Vukovar za ideju, organizaciju i realizaciju ovog projekta. Ovom prigodom DG D-126 Hrvatska Dario Bognolo uručio je Željku Đekiću, predsjedniku LC Vukovar zastavicu guvernera i značku predsjednika LCI Joseph Prestona. Zahvalnice  su dobili svi klubovi koji su sudjelovali u ovom međunarodnom i međudistriktualom projektu.

Druženje je potrajalo do kasnih večernjih sati, a Vukovar će biti prvi grad u svijetu gdje Lionsi imaju svoju aleju - Aleju Lionsa.

Dogovorena je daljnja suradnja između sva tri Distrikta, kako na razini kabineta guvernera, tako i na razini Lions i Leo klubova.

Lions klub Vukovar se ovom prigodom zahvaljuje svima koji su na bilo koji način sudjelovali i podržali ovaj hvale vrijedan projekt i pozivamo na još veće zajedništvo i suradnju svih lionsa.

Uz We Serve,

U Vukovaru, 29.ožujka 2015. godine.                                             LC Vukovar