Sinoć u Puli svečano zatvoren kamp za mlade u organizaciji Lions D-126 Hrvatska

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 19 srpnja, 2015 - 18:00

Sinoć je u hostelu Ferijalnog saveza u Puli na Valsalinama svečano zatvoren Lions kamp za mlade u organizaciji Lions Distrikta 126 Hrvatska, a u kojem je sudjelovalo 16 mladih iz cijele Europe (Danske, Italije, Nizozemske, Norveške, Švedske, Francuske, Finske, Turske, Njemačke) te Tunisa i Izraela.

Program se osim radionica sastojao i od izleta kroz koje su polaznici bolje upoznali ljepote Istre, a također su kroz interkulturalne večeri predstavili svoje zemlje.

Na završnoj svečanosti mladima su se obratili Patrizia Milani direktorica kampa, Nikola Grđan Predsjednik Leo distrikta Hrvatske i tajnik  kabineta Lions D -126 Hrvatska Zlatko Janković-Miloš koji su i podijelili diplome polaznicima i zahvalnice Zorici Višković i Sari Bermanec voditeljicama kampa. Na svečanosti je bila i Barbara Milčić predsjednica povjerenstva za razmjenu mladih u čijoj organizaciji su mladi i došli u Hrvatsku.

Nakon toga jedan od polaznika je zahvalio svima koji su omogućili da im u Hrvatskoj i Istri bude lijepo i u obiteljima i kampu i rekao da iz Hrvatske nose vrlo lijepe uspomene.

U prigodnom programu mladi kamperi su pokazali što su naučili tijekom boravka u kampu u žonglerskim vještinama i glumačkoj školi te izveli tri muzičke točke i prikazali lijepu prezentaciju njihovog boravka u Istri. Nakon te male svečanosti nastavljeno je druženje uz sangriju,torte i pjesmu.

U sklopu ove iste razmjene 30 mladih iz Hrvatske je otputovalo u obitelji i kampove diljem svijeta, uključujući I daleki Japan.