Prijedlog iz Šibenika: posadite i vi stablo lions prijateljstva!

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 3 lipnja, 2014 - 22:49

Drage lionsice i dragi lionsi i leići,

20. konvencija  našeg Distrikta 126, koja je zadnjeg vikenda u svibnju održana u Vodicama i Šibeniku, donijela je puno važnih odluka, ali i puno radosti i druženja kakva i priliče nama lionsima. Vjerujemo da su sudionici Konvencije zadovoljni i puni dojmova napustili naš lijepi kraj u kojem su mogli uživati dva ili tri dana. Mi, kao domaćini, sretni smo i vrlo zadovoljni što su sva događanja prošla u odličnoj atmosferi.

Ipak, jedan događaj želim posebno istaknuti.

U Šibeniku, u neposrednoj blizini naše jedinstvene katedrale svetog Jakova, posadili smo stablo masline kao simbol plemenitosti, dugovječnosti i prijateljstva nas hrvatskih lionsa, a u toj akciji pridružili su nam se i naši dragi prijatelji i braća lionsi iz Lions cluba Domžale.

Upravo zbog toga i pišem ovaj tekst.

Naime, bilo bi jako lijepo kada ova šibensko-hrvatsko-slovenska sadnja masline ne bi ostala usamljen slučaj. Bilo bi jako poželjno da i svi ostali lions klubovi u Hrvatskoj, a posebice oni u Dalmaciji, također posade po jednu maslinu koja će simbolizirati lions prijateljstva i dostignuća. Naravno, ako su to neki klubovi već obavili, čestitamo im još jednom.Važno ja da takva maslina bude posađena negdje u centru grada ili naselja, na nekom vidljivom ili istaknutom mjestu, te da bude primjereno označena određenim tekstom i lions simbolikom. U onim krajevima Hrvatske gdje maslina ne uspijeva može se posaditi neka druga vrsta stabla.

Poznato mi je da su mnogi lions klubovi u Hrvatskoj posadili brojne vrste drveća. Radili smo to i mi u Šibeniku. Radit ćemo to i dalje, jer i naš novi guverner Dario Bognolo to ističe u svom programa. No, čini mi se da nema baš puno lions klubova koji su posadili posebnu maslinu (ili neko drugo stablo) prijateljstva dvaju ili više klubova. I da je takvo drvo baš nazvano ili označeno kao stablo lions prijatelja.

Posebno je važno, ako je to moguće, da u akciji sudjeluju i lions klubovi iz inozemstva. Mnogi naši hrvatski lions klubovi bratimili su se s lions klubovima iz drugih zemalja, pa bi sadnja masline ili nekog drugog stabla samo još više učvrstila ova prijateljstva. Naše iskustvo govori da ovakva akcija nailazi na potporu i simpatije lokalne zajednice. Takvim i sličnim akcijama snažno se popularizira i sam lionizam u vlastitoj sredini.  

Predlažem da prihvatite ovu akciju i da je u svom mjestu, gradu ili naselju realizirate već u ovoj lions godini. 

Srdačan pozdrav iz Šibenika.

 ZC Nikola URUKALO

Lions klub Šibenik