Prelijepi događaj na biciklijadi u Valpovu.To su Lionsi!To je Lionisam!

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 26 svibnja, 2015 - 09:22

Iako ćemo izvještaje sa Konvencije i događanja napisati sutra, jednu vijest želimo objaviti danas.

Lions club NCLC KUNA Osijek, danas u nedjelju 24. svibnja 2015. u suradnji s Udrugom za rekreativni biciklizam "Kotrljaneri" organizirao humanitarnu vožnju biciklima pod nazivom "Biciklima za Zvono".

U okviru ove manifestacije biciklisti Slavonije i Baranje su organizirano, u koloni, vozili na relaciji Osijek - Čepin - Bizovac - SOS Selo Ladimirevci - Valpovo - Belišće - Petrijevci - Osijek. Kao i u dosadašnjim biciklijadama, sudjelovalo je preko 150 biciklista iz Slavonije i Baranje, kao i iz ostalih dijelova Hrvatske. Naime, riječ je o humanitarnoj akciji za Udrugu roditelja djece i mladih s poteškoćama u razvoju "Zvono" iz Belišća.

Biciklijadom 'Biciklima za belišćanska Zvona' prikupljaju se sredstva za kupovinu prilagođene trake za trčanje i hodanje koju će članovi Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama „Zvono“ koristiti u svakodnevnoj terapiji s fizioterapeutom. Osim kupovine trake za hodanje, u svakom mjestu kojem su biciklisti napravili stanku, jednom djetetu iz socijalno ugrožene obitelji prema odabiru načelnika odnosno gradonačelnika, je poklonjen brdski bicikl s pripadajućom sigurnosnom opremom. U SOS selu Ladimirevci napravljena je predaja novih dječjih bicikala.
U Valpovu je Guverner D -126 predao bicikl Ivanu Petroviću, njegov prvi bicikl u životu.Prelijepa gesta.Hvala Guvernerima Makedonije Dragi Filevski i Slovenije Juriju Šarmanu na prisustvovanju ovom događaju
 
Osim humanitarnog karaktera, biciklijada ima i edukativni karakter jer promovira biciklizam kao zdrav način života, te sigurnost prometa na cestama (obvezna sigurnosna oprema za bicikliste, vožnja u skupini, poštivanje prometnih propisa i dr.), kao i upoznavanje s ovim dijelom kontinentalne Hrvatske.

Kako bi se ova humanitarna akcija mogla što uspješnije ostvaritisvi zainteresirani mogu uplatiti dobrovoljni prilog na račun NCLC Kuna

IBAN HR1824020061100539491, 
poziv na broj 00 2405,
uz napomenu Donacija – Zvono Belišće
Hvala Organizatorima na prelijepom događaju a naročito Emmanuelu Karlu Nyarko predsjedniku NCLC Kuna na velikom trudu i uspješnoj organizaciji.
Donirajte i dalje.