Predstava Škrtac u korist informatičkog osposobljavanja slijepih u Varaždinu

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 17 lipnja, 2012 - 19:17

U organizaciji Udruge slijepih Varaždinske županije te uz pokroviteljstvo NC Lions Cluba Varaždin Millennium i HNK Varaždin 15. lipnja 2012. godine u 19.30 sati u HNK Varaždin gostovat će Kazalište slijepih i slabovidnih osoba "Novi život" iz Zagreba sa izvedbom predstave "Škrtac" Jean-Baptiste Poquelina, poznatijeg kao Moliere.
Ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se kupiti na blagajni HNK Varaždin od subote 09.06.2012., a sva prikupljena sredstva bit će utrošena na informatičko osposobljavanje članova Udruge.

Edukacija za rad na računalu slijepe osobe iziskuje mnogo više vremena, truda i financijskih sredstava nego što je to kod osoba koje percipiraju vidom, tako da individualna edukacija za osnove rada na računalu traje oko 30 sati, što iznosi oko 5.000,00 kn po osobi bruto. NCLC Varaždin Millennium prije nekoliko godina pomogao je Udruzi slijepih Varaždinske županije u nabavi prve specijalne informatičke opreme prilagođene slijepim i slabovidnim osobama, a od 2011. godine kontinuirano surađuje sa Udrugom na projektu informatičkog osposobljavanja.