Poziv na Špancirfest – festival dobrih emocija - NCLC Varaždin Millennium pomaže djeci oboljeloj od dijabetesa

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 6 kolovoza, 2014 - 13:24

 

Od 22.–31. kolovoza 2014. godine u Varaždinu se održava 16. Špancifest - festival dobrih emocija. Bit će to zabavnih 10 dana koji će biti ispunjeni mnogobrojnim raznoraznim kulturnim i glazbenim programima, nezaobilaznim uličnim zabavljačima te odličnim kreativnim dječjim radionicama i igraonicama, a sve popraćeno nezaobilaznim gastronomskim užitcima.

Počasno mjesto svakog Špancirfesta zauzimaju razne kućice i štandovi koji mnogobrojnim posjetiteljima pružaju uvid u način izrade starih rukotvorina ali i nešto modernijih radova. No, ne samo da su kućice izložbenog karaktera, one su također i prodajnog karaktera gdje posjetitelji mogu i kupiti te radove čime se pomaže u očuvanju kulturne baštine ali i pomažu potrebiti.

Tradicionalno, New Century Lions Club Varaždin Millennium i ove se godine uključio u Špancirfest svojim izložbeno-prodajnim karakterom. U našoj kućici, koja će biti postavljena u Uršulinskoj ulici, prodavat će se razni ručno izrađeni proizvodi (nakiti, figurice, drvene slike i podlošci oslikani salvetnom tehnikom i slično).

Također, svaki dan od 9-12 sati stručno osoblje Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin u našoj će kućici vršiti besplatno mjerenje razine šećera u krvi, uz davanje raznih savjeta i informacija o samoj šećernoj bolesti/dijabetesu poznatijem kao „tihi ubojica“ budući da čak 40 % populacije ni ne zna da boluje od dijabetesa.

Sudjelovanje Lions kluba NCLC Varaždin Millennium na Špancirfestu uvijek je bilo humanitarnog karaktera te su se prikupljena sredstva prosljeđivala potrebitima. Sredstva prikupljena prodajom proizvoda na Špancirfestu i ove godine bit će namijenjena za odlazak djece oboljele od dijabetesa u edukativne kampove Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga.

Dragi Lions sestre i braća, neka i vas ponesu dobre emocije do Varaždina, dođite i doživite čaroliju Špancirfesta. I, svakako nas posjetite u našoj kućici te kupnjom lijepog suvenira pomognite staviti osmjeh na dječja lica. Raduje nas i ispunjava kad pomažemo potrebitima, a najviše nas raduje kad pomažemo djeci jer oni su naša budućnost i ulaganje u njih je ulaganje i u našu budućnost.

 

We serve.