Povjerenstvo za razminiranje organiziralo tribinu “Opasnosti od mina” u Gunji

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 14 travnja, 2015 - 18:13

Dana 10.4.2015.g. Povjerenstvo za razminiranje Lions Districta 126 Hrvatska uz suradnju sa Lions klubom Beli Manastir, Hrvatskim centrom za razminiranje Podružnicom Istok, organiziralo je i održalo 2 predavanja “Opasnosti od mina” u O.Š. Antuna i Stjepana Radić u Gunji.

Ovom akcijom Lions klub Beli Manastir i Povjerenstvo za razminiranje, nastavlja suradnju sa HCR-om, uključivši se aktivno u akciju “Travanj mjesec zaštite od mina”.

Akciju su podržali i učestvovali u njoj Hrvatski crveni križ - gradsko društvo Županja, Lions klub Beli Manastir, MUP RH PU Vukovarsko - srijemske, odsjek protueksplozijske zaštite te Hrvatski centar za razminiranje podružnica Istok iz Osijeka.  

Tribini za učenike I. - VI. razreda škole, je prisustvovalo oko 150 učenika, a za učenike VII. - VIII. s pridruženim odjeljenjima, oko 120 učenika.  

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU VS odsjeka PEZ - Josipa Colarića, predstavnika crvenog križa - Dragana Mitrovića i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Istok - člana Lions kluba Beli Manastir - Dubravka Krušarovskog. Slušateljima je predočen problem miniranosti u Republici Hrvatskoj, Vukovarsko - srijemskoj županiji, te načini obilježavanja minski sumnjivog prostora i razminiranja.

Starija grupa je upoznata detaljnije, o poplavljenim minski sumnjivim područjima županjske Posavine tijekom 2014.g., te su im date informacije u razminiranju posljednjih površina u Gunji.

Za školsku knjižnicu je od strane HCR-a ostavljeni su plakati, posteri, edukacijske bilježnice i DVD ”Bembo i prijatelji u borbi protiv mina”.

                                                                      Predsjednik povjerenstva Dubravko Krušarovski