POVJERENSTVO ZA RAZMINIRANJE ORGANIZIRALO TRIBINU “DJECA U MINSKOM OKRUŽENJU”

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 16 ožujka, 2012 - 13:25

Provodeći Godišnji Plan rada Povjerenstva za razminiranje, u udruzi Lions klubova Districta 126 Hrvatska, isto je Povjerenstvo oreganiziralo Tribinu “Djeca u minskom okruženju” u OŠ Dalj - Područnom razrednom odjelu u Aljmašu, dana 06.03.2012.g.
Potporu Tribini dao je Lions klub Beli Manastir i Udruga civilnih stradalnika iz domovinskog rata - Podružnica Osječko - baranjske županije. Podružnica Osijek Hrvatskog centar za razminiranje dala je logističku potporu održavanju tribine. Ovom akcijom Lions klub Beli Manastir nastavlja dobru suradnju sa HCR-om.Tribini je prisustvovalo oko 25 učenika prvih - četvrtih razreda Područne škole sa svojim učiteljicama Ksenijom Vranješ - Miličić te Gordanom Kunom i 8 polaznika Dječjeg vrtića “Duga “ iz Aljmaša, s odgojiteljicom Martinom Zetović.
Prisutne je pozdravio Dubravko Krušarovski, član LC Beli Manastir i predsjednik povjerenstva za razminiranje u LCI Districtu 126 Hrvatska.
Predavači na tribini bili su Mario Kokić, MUP RH, PU Osječko - baranjska, odjel za protueksplozijsku zaštitu, Tijana Salaj - djelatnica Hrvatskog crvenog križa, gradskog društva Osijek, te Dubravko Krušarovski, predstojnik podružnice Osijek, Hrvatskog centra za razminiranje.
Za školsku knjižnicu je ostavljeno cca 100 kom. letaka "Čuvajte se mina", koji će biti uloženi u knjige koje se izdaju učenicima za čitanje,  te veliki posteri “Čuvajte se mina i eksplozivnih ostataka iz rata”, te DVD “Bembo i prijatelji protiv mina” (sa edukacijskim crtanim filmovima) kao i po 5 kom. ed. bilježnica “Pazi mine” i  “Ugroženi svijet”. Voditeljici  područnog razrednog odjela škole ostavljeno je i  30 kom. edukacijskih bilježnica za prvašiće.

                                                                       

Predsjednik povjerenstva za razminiranje

Dubravko Krušarovski