Povjerenstvo za razminiranje organiziralo predavanje “Djeca u opasnosti od mina” u OŠ Draž, PŠ Batina.

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 24 studenog, 2016 - 22:21

Dana 16.11.2016.g. Povjerenstvo za razminiranje Lions Districta 126 Hrvatska, uz suradnju sa Lions klubom Beli Manastir, Hrvatskim centrom za razminiranje Podružnicom Istok, organiziralo je i održalo predavanje “Djeca u opasnosti od mina” u OŠ Draž, PŠ Batina.

Isto Tako 17.11.2016.g. Povjerenstvo za razminiranje Lions Districta 126 Hrvatska sa istim suradnicima održalo je i dva predavanja u OŠ Matije Petra Katančića u Valpovu, za prijepodnevnu i poslijepodnevnu smjenu učenika.

Ovom akcijom, LC Beli Manastir s Povjerenstvom za razminiranje, uključilo se u Informiranje i edukaciju stanovništva o minskoj opasnosti i tijekom jeseni 2016.g.

Akciju su podržali i učestvovali u njoj Hrvatski crveni križ - gradska društva Beli Manastir i Valpovo - Ines Rudić, Julija Vurm te  gosp. Stjepan Koški, LC Beli Manastir - Dubravko Krušarovski, MUP RH PU Osječko - baranjska odsjek protueksplozijske zaštite - Mario Kokić i Stevan Fadi, te Hrvatski centar za razminiranje podružnica Istok.

Tribini je prisustvovalo u Batini cca 35 učenika 1.- 8. razreda škole i njihove učiteljice, u Valpovu ukupno u 125 učenika 3. i 4. razreda škole sa učiteljicama i ravnateljom škole gospodinom Daliborom Ribićem, članom LC Vapovo - Belišće.

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU OB odsjeka protueksplozijske zaštite, predstavnika crvenog križa i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Istok, Dubravka Krušarovskog. Slušateljima je predočen problem miniranosti u Republici Hrvatskoj, Osječko - baranjskoj županiji, općini Draž i gradu Valpovu, te načini obilježavanja minski sumnjivog prostora i razminiranja.

Isto tako, prikazani su edukativni crtani filmovi sa porukama o opasnostima od mina.

Predsjednik povjerenstva za razminiranje
 
mr. sc. Dubravko Krušarovski, dipl. ing. građ.