Povjerenstvo za borbu protiv mržnje i nasilja D-126 - U susret novom životu

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 28 rujna, 2016 - 22:52

U susret novom životu

 

Prošli tjedan je i Povjerenstvo za borbu protiv mržnje i nasilja obilježilo međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

O nasilju, koje se događa svakog dana, a posebno u vrijeme uvođenja demokracije i priznavanja svih prava čovjeku, puno se piše. Etički kodeks obavezuje sve ljude, da se na odgovarajući način odnose prema svojim najbližima. Nasilje u obitelji svakako je najteži i najpogubniji za članove obitelji, koji upravo izloženi nasilju izvan obitelji traže utočište u obitelji.

Mihaela, 17-godišnja štićenica Povjerenstva za borbu protiv mržnje i nasilja Lions Distrikta 126 Hrvatska, rodila je ovih dana kćerkicu, koja joj donosi radost života, no nadamo se da su joj članovi Povjerenstva i prijatelji Lionsa svojim aktivnim djelovanjem priskočili u pomoć, nadomjestivši joj izgubljenu obitelj. Nije prigodno objašnjavati, da je Mihaela prije 6 godina bila žrtva obiteljskog nasilja najgore vrste i da je ovo bio zadnji trenutak, da joj se osigura normalan ljudski život. Ona je najstarija u obitelji, no ostali su još nezbrinuti mlađi brat i sestra.

Ovako rođen novi član obitelji, koji će nastaviti živjeti kao nova generacija, nadamo se izvan obiteljskog nasilja.

Poželimo Mihaeli i njenoj djevojčici puno radosti i zdravog življenja u zajednici kojoj i mi svi pripadamo.

Predsjednica Povjerenstva Roža Milčić

U Zagrebu, 28.09.2016.g.