Posada "Mikula mali"LC Salona iz Solina ukupni pobjednik XVII.Lions cupa "Jedrima protiv droge"

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 28 travnja, 2015 - 15:54

Danas je u Marini Hramina na Murteru  svečano završio XVII. Lions cup "Jedrima protiv droge" na kojem  se ove godine od 23. do 26.travnja okupilo 26 posada i to 16 posada Lions klubova iz Hrvatske i njihovih bratskih klubova iz Slovenije (LC Krško i LC Domžale) i 10 posada iz inozemstsva i to 3 posade iz Italije,3 posade iz Mađarske i po jedna posada iz Njemačke,Rumunije,Srbije i Slovenije.

Guverner D-126 Hrvatska je na završnoj svečanosti dodjelio predivne plakete umjetnički rad Đurđice Horvat iz Zagreba pobjedničkim posadama.

Ukupni pobjednik Regate je posada Mikula mali LC Salona iz Solina koja je i pobjednik u kategoriji Bavaria 46 Fleet gdje se takmičilo 19 posada.

U toj kategoriji 2.mjesto je zauzela posada Inkvizicija LC Kaptol, a 3.mjestoGarda Wind 1 iz Italije.

U Kategoriji B46New Fleet prvo mjesto je osvojila posada LC Zagreb,drugo LC Slavonski Brod, a treće LC Split.

Detaljni rezultati su uz vijest pod datoteke.

Dodjeljene su i nagrade za najbolju ino posadu također Garda Wind 1,te za nabržu prijavu na regatu koju je osvojila posda Luneboat iz Njemačke, a za najbolju masku i zaplitanje u muring jednu lignju je dobila posada Drakula i vampiri iz Rumunjske.

Mnogi gosti iz inozemstva su se htjeli zahvaliti i uručiti poklone sa obilježjem klubova odakle dolaze naročito Talijanski klubovi i Rogaška slatina iz Slovenije.

Poseban događaj je bio kada je Manda Hečimović Predsjednica LC Zrinjevac uručila donaciju članovima Muldimedijalnog centra iz Gunje koji su bili sa nama cijelo vrijeme regate i snimali cijeli tok regate od čega će nastati jedan promotivni film za promociju naše regate na međunarodnim forumima Lionsa.Hvala im.

I naravno zabava je trajala dugo u noć.

Sedamnaesti put Lions Distrikt 126 Hrvatska organizirao je humanitarno jedrenje pomoću kojega se skupljaju sredstva za prevenciju ovisnosti o drogama,. Nakon regate 4 udruge u 4 lions regije će na osnovu njihovih programa  dobiti sredstva za borbu protiv ovisnosti. Uz jedrenje i druženje Lionsa ponovo se ostvaruje njihova osnovna misija humanitarno djelovanje za potrebite.