Pogledajte što je napisao nastupajući guverner DGE BN 111 - Bavarska Gerhard Distler nakon naše Konvencije u Vodicama

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 13 lipnja, 2014 - 15:21

Izvješće o posjetu Konvenciji Distrikta u Hrvatskoj od 29. – 31. svibnja 2014.

Draga Astrid, dragi Udo.

Nakon mnogih prekrasnih dojmova koje sam doživio prilikom Konvencije Distrikta  u Hrvatskoj, vrlo je teško izvijestiti u kratkim crtama a ne napisati knjigu.

Puno hvala što sam imao priliku biti poslanik njemačkih Lionsa.

Bilo je planirano da sa mnom ide i moja surpuga, ali to nije bilo moguće zbog teške bolest jedne bliske rođakinje.

Krenuo sam na put rano u srijedu 28.05.2014., i nakon 1.100 km i 12-satne vožnje stigao na odredište. U četvrtak (dan Uzašašća) sam se odmarao i obilazio područje.

 

U petak, 30.05.2014., u 16.00 sati imao sam prvi susret i upoznavanje sa lokanim Lionsima. Imali smo prve interne razgovore. Zajednička večera sa kabinetom održana je na najvišem katu hotela sa pogledom na obalu i more.

Tri glazbenika (Lionsi iz Šibenika) s imenom sastava „Stari prijatelji“ svirali su hrvatske pjesme i raspoloženje uz ribu i vino je doseglo prvi vrhunac. Hrvati su vrlo veseli ljudi.

U Subotu 31.05.2014. sam sa dijelom kabineta išao u Šibenik.

Lokalni klub je slavio 15. godišnjicu postojanja i darovao je stablo masline, koje je zasađeno u prisustvu gradonačelnika.

Nakon povratka u Vodice točno u 11.00 sati je započela Konvencija Distrikta. Nakon kratkog pozdrava prvo je intonirana hrvatska i nakon nje njemačka nacionalna himna u čast njemačkog Vice Guvernera, što sam doživio kao veliko priznanje prema njemačkim Lionsima. To me je dirnulo u velikoj mjeri.

Predstavila mi se i njemačka počasna konzulica Sofija Kovačev i pozvala me da joj se javim kada ću opet doći u Hrvatsku.

Nakon prvih 6 govornika i ja sam imao priliku obratiti se Konvenciji. Nakon kratkog osobnog predstavljanja, govorio sam o Multidistriktu 111 i Distriktu BN 111 (Bayern Nord). Zahvalio sam na gostoprimstvu i srdačnom prijemu. Na kraju mog izlaganja predao sam zastavu Multidistrikta, zastavu mog kluba kao i poklon (Nürnberške medenjake i monografiju o Frankoniji na engleskom jeziku). Na kraju je još pokazan video o našoj Konvenciji Multidistrikta u Bambergu i pozvao sam naše prijatelje da nas posjete, što će sigurno i nekolicina prijatelja i prihvatiti.

DG Nada Arbanas zbog ozljede nije mogla sudjelovati na Konnvenciji, ali je uspjela uključiti se uživo nakratko preko Skypa. Lion Dražen Melčić (izabran za 1. VG) je bio moj pratioc sa vrlo dobrim znanjem njemačkog jezika. Mislim da se iz toga može razviti i osobno prijateljstvo.

U 14.00 sati je završen prvi službeni dio. U 14.30 sati održao se drugi (još ugodnij) dio programa na brodu. Uz ribu s roštilja, školjke, bijeli kruh, crveni i bijelo vino i naravno glazbu i pjesmu (Stari prijatelji od večeri prije) to je bila najljepša Konvencija Distrikta koju sam ikad doživio.

Od 21.30 sati se održala gala večera sa plesom. Iskoristio sam priliku da podjelom još značaka i zastavica kluba i još jednom zahvalim za veličanstveno prijateljstvo.

U nedjelju ujutro sam krenuo natrag kući i nakon 12 satne vožnje stigao.

Zahvaljujem još jednom zahvaliti što ste mi omogućili ovo putovanje. Veselim se svojoj novoj dužnosti kao Guverner Distrikta i sigorno ću znati uživati u tom vremenu.

S Lionističkim pozdravima

Gerhard Distler

DGE BN 111

02.06.2014