Plivanjem do svjetlosti 2013 - Lions klub Zrinski Čakovec

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 27 travnja, 2013 - 09:18

Održano sedmo "Plivanjem do svjetlosti"

         U petak 19 i subotu 20. travnja na čakovečkim Gradskim bazenima "Marija Ružić" održana je humanitarna akcija "Plivanjem do svjetlosti". Riječ je o projektu čakovečkog Lions kluba "Zrinski" pokrenutog 2006. godine, a koji se otad, uz jednu stanku održava redovno svake godine. Akciju su prepoznali građani, lokalni mediji, javne osobe s međimurskog područja, ali i susjedni Lions klubovi koji svojim sudjelovanjem daju podršku.

         Iako je ovogodišnji odaziv bio nešto manji nego lani, akcija je uspjela. Sudjelovalo je 172 plivača koji su ukupno isplivali 463 tisuće i 900 metara. Pao je i novi rekord akcije. Naime, Luka Damjanović iz Čakovca isplivao je 45 tisuća metara te za tisuću metara poboljšao svoj prošlogodišnji rekord. Drugo mjesto sa preplivanih 40 tisuća i 50 metara osvolija je Kristina Turk, dok je treća bila Sara Brajković sa 23 tisuće iz 500 preplivanih metara. Zanimljivo je da je najmlađi sudionik ovogodišnjeg "Plivanja do svjetlosti" bio jednogodišnji Vid Novak, dok je najstariji bio osamdeset petogodišnji Andrija Balog.

         Akcija naravno ima dva aspekta. Uz promociju plivanja kao zdrave sportske i rekreativne aktivnosti tu je i naravno humanitarni dio akcije. Od prihoda od kotizacija i sponzora ove će se godine čakovečkoj knjižnici i čitaonici "Nikola Zrinski" kupiti povećalo za slabovidne, a za Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec kupit će se peć za keramiku.