I OVOGODIŠNJI NATJEČAJ ZA POSTER MIRA USPJEŠNO OKONČAN - 'MURSICE' BRILJANTNO ODRADILE POSAO

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 29 studenog, 2014 - 11:58

Prigodnim otvaranjem izložbe učeničkih radova u prostorima osječke Osnovne škole Retfala, uspješno je završen i ovogodišnji natječaj za Poster mira, koji se ove godine održavao pod motom „Ljubav, mir i razumijevanje“. Ovaj distriktualni projekt, čiji su nositelji članice Lions cluba Mursa iz Osijeka, na čelu s predsjednicom Povjerenstva natječaja za Poster mira Irellom Bogut, okupio je ove godine sedamdesetak učeničkih radova iz većeg broja osnovnih škola iz cijele Hrvatske.

Prigodom otvaranja izložbe pristiglih radova, aktualna predsjednica LC Murse Mirjana Pajić istakla je značenje ovog natječaja i zahvalila svim sudionicima koji su pridonijeli da danas kroz dječje oči i uši govorimo o  miru, ljubavi i razumijevanju, što znači čuvati i voljeti svoju domovinu i svakog čovjeka koji u njoj živi. Članice Lions kluba Mursa kroz sve ove godine organiziranja natječaja za Poster mira, pomažu potrebitima, osobito djeci i starijim osobama, njegujući duh razumijevanja i ljubavi prema bližnjima, naglasila je, uz ostalo, Mirjana Pajić.

Ocjenjivački sud imao je doista težak posao. Ipak, odabrao je četiri najuspješnija rada, koji će biti upućeni na svjetsku izložbu Postera mira u središnjicu Lions Internationala u SAD-u, gdje će biti izabran i ovogodišnji laureat. Na našem distriktualnom natječaju prva četiri nagrađena rada jesu uradci sljedećih učenika::

1 .Zoe Stober, učenica 5. razreda, OŠ „Franje Krežme“ iz Osijeka

2. Lana Knežević, učenica 6-a razreda, OŠ „Braće Radić“ iz Posedarja

3. Stella Jurić, učenica 6. razreda, OŠ „Ivane Brlić Mažuranić“ iz Virovitice

4. Lina Cukrov, učenica 6. razreda, OŠ Tar-Vabriga,Tar

Izložbu pristiglih radova službeno je proglasila otvorenom IPDG Nada Arbanas.