I ove godine održano druženje kumova u Lions vinogradu dobrote u Iloku

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 16 rujna, 2023 - 21:01

I ove godine održano druženje kumova u Lions vinogradu dobrote u Iloku

Vođeni načelom dobrote, promicanja ekološke svijesti i važnost stjecanja zvanja kao temeljnih vrijednosti naše organizacije ovaj projekt  koji je započeo suradnjom Lions Kluba Zrinjevac Zagreb, Distrikta 126 Hrvatska i Iločkih podruma d.o.o, Ilok i ove godine smo organizirali druženje kumova u Lions vinogradu dobrote na lokaciji Vukovo.

U nedjelju 10.09.2023 g. u vinogradu se okupilo preko 90 kumova koji su donirali svoja sredstva i time omogućili stipendiranje dvije prekrasne djevojke Saru Radaković i Danica Štefanić iz srednje poljoprivredne škole Ilok po 1000 eura godišnje kako bi im olakšali školovanje.

Stipendije im je uručio DG Milorad Stanić , a o značaju suradnje sa Lionsima i pritom se zahvalio ravnatelj SPŠ g. Andrej Prskalo.

O značaju vinograda i suradnji sa Iločkim podrumima govorila je Đurđa Protić članica LC Zrinjevac i predsjednica Povjerenstva D-126 za Lions vinograd dobrote koja je i idejni začetnik projekta.

Ispred Iločkih podruma d.d. odličan domaćin nam je bio g. Renato Krčmar član uprave IP. Uz odličan roštilj kušala su se i Iločka vina.

Tijekom susreta je „stradalo“ je i 80 šarana na rašljama i nekoliko kotlova fiša, za što su se pobrinuli vrhunski majstori kuhinje pod vodstvom Željka Turalije iz Valpova. Prihod od šarana će ići u humanitarne svrhe Vinograda dobrote.

Posebno moramo naglasiti veliku ulogu u ovogodišnjoj organizaciji PDG Jozi Berečiću kome zahvaljujemo na trudu i svemu što je uradio da u vinogradu bude ugodno druženje.

Za istaći je i tvrtku Atos d.o.o. iz Zagreba koja je kupila više od 10 kumstava – trseva u Lions Vingoradu Dobrote tijekom opisane akcije.

Posebno raduje da su i ove godine pored naših Hrvatskih Lionsa sa nama bili Lionsi iz Slovenije, Beograda kao i cijela obitelj kumova iz Njemačke.

Za dobru zabavu opet je bio zaslužan TS Melem.

Uzimajući Dunav, najdužu i vodom najbogatiju rijeku u Evropi koja na svom putu do ušća, prolazi kroz  deset zemalja:  Njemačku, Austriju, Slovačku, Mađarsku, Hrvatsku, Srbiju, Rumunjsku, Bugarsku, Ukrajinu i Moldaviju, cilj nam je u projekt uključiti  članove LCI iz navedenih, a  i drugih  zemalja  i na taj način upoznati  ih s ljepotama  Hrvatske, Slavonije, Srijema i  Iloka kao  neotkrivenog  dijela vinske povijesti starog kontinenta.

Mislimo da ovaj projekt to apsolutno i zaslužuje.