Osma noć mladog vina Šibenskih lionsa za udrugu slijepih i slabovidnih osoba

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 16 studenog, 2012 - 18:52

Šibenski Lions klub, osmu godinu za redom,  održao je svoju najvažniju godišnju humanitarnu manifestaciju Noć mladog vina  - Martinje 2012. I ovogodišnja Noć mladog vina organizirana je uz potporu ženskog Lions kluba Luce čime je još jednom potvrđeno lionističko zajedništvo u Šibeniku. Veliki broj gostiju, njih oko dvjesto, uživalo je u odličnoj  lions zabavi, uz kvalitetnu glazbu, obilje domaćih specijaliteta i odličnih vina šibenskih vinara.  Noć mladog vina šibenskih lionsa postalo je jedno od najomiljenijih društvenih događanja u Šibeniku o čemu svjedoči sve veći broj onih koji žele biti njegovi sudionici. Veliku potporu Lions klubu Šibenik  i ove godine pružili su zlata vrijedni sponzori, Vinarija Vinoplod i Jadranska banka Šibenik, bez čijeg sudjelovanja organizacija ovakve manifestacije ne bi bila moguća.  Zahvalnost, osim malim vinarima, ugostiteljima i proizvođačima kruha, ide i drugim lions prijateljima koji su svojim prilozima Noć mladog vina učinili dodatno sadržajnijim i još uspješnijim.

Ove godine  odlučeno je da akcija šibenskih lionsa budu usmjerene na pomoć Udruzi slijepih i educiranju njenih članova za rad na kompjuteru. U tu svrhu članovi Udruge moraju proći edukaciju u trajanju od nekoliko radionica, koju vodi educirani psiholog Denis Rudić iz Znanstvene knjižnice Zadar , a potrebno je i pribaviti uređaj „wintoken“(slušna jedinica) koji se instalira na postojeći kompjuter u Gradskoj knjižnici Jurja Dalmatinca u Šibeniku.

Noć mladog vina – Martinje 2012. održana je u bivšem hotelu Krka, a goste je zabavljao domaći glazbeni sastav Dolčevita.  Toplu i ugodnu atmosferu svojim su prisustvom uveličali  Guverner Distrikta 126 Hrvatska  Branko Dragičević i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović. Oba gosta nisu propustili priliku zahvaliti šibenskim lionsima na dugogodišnjoj humanitarnoj aktivnosti, koja je prošle godine nagrađena i Poveljom Grada Šibenika. Na Noći mladog vina ženski Lions klub Luca organizirao je bogatu lutriju, dok je Lions klub Šibenik ponudio igru tombole. Kao kuriozitet vrijedi istaknuti da je prva nagrada na tomboli, a riječ je o pečenom odojku, inače tradicionalnoj nagradi lionsa na ovoj manifestaciji, otišla u ruke guvernera Branka Dragičevića. Prihod od lutrije i tombole, naravno, bit će iskorišten za već spomenutu humanitarnu akciju. 

Nikola URUKALO, Lions klub Šibenik