OSJEČKI KLUBOVI U AKCIJI SADNJE STABALA I SADNICA POSADILI VIŠE OD 220 SADNICA

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 6 travnja, 2012 - 08:54
Sadnja drveća ispred Učiteljskog fakulteta u osječkom Campusu

Tri osječka Lions kluba – Mursa, Osijek i Kuna vrlo aktivno su se uključila u međunarodnu akciju, koju je inicirao međunarodni predsjednik Lions Internationala dr. Wing Kun-Tam pod motom „Naša zemlja, naš okoliš, naša odgovornost – Posadi milijun stabala...!“ Članice i članovi ova tri kluba su u suradnji s Rektoratom sveučilišta „Josipa Jurja Strossmayera“, te Učiteljskim i Elektrotehničkim fakultetom u prostoru Campusa posadili čak više od 220 različitih stabala i drugih sadnica. Na taj su se način osječki Lionsi posve djelotvorno priključili ovoj nadasve vrijednoj ekološkoj akciji, čiji su nositelji među osječkim Lions klubovima bile članice Murse.

Tijekom akcije ispred Učiteljskog fakulteta zasađeno je 112 sadnica „Judinog drva“, „Kuglastog javora“, „Crvenog hrasta“, „Velecvjetne pljuskavice“ (Hypericum calycinum), „Japanske spurge“ (Pachysandra terminalis), „Budleje“, „Niskog rododendrona“... Ispred zgrade Elektrotehničkog fakulteta sudionici akcije posadili su sedamdesetak čempresa / tuja, a u krugu osnovnih škola „Tina Ujevića“ i „Ivana Filipovića“ u Osijeku tridesetak različitih stabala voćaka.

Odaziv na akciju bio je relativno dobar od strane članova spomenuta tri kluba, a treba istaći da su prednjačili predsjednici Draženka Gutzmirtl (LC Mursa), Rudika Gmajnić (LC Osijek) i Irena Galić (NCL Kuna), koji su zornim primjerom pokazali kako se Lionsi uključuju u ovakve i slične akcije. Akcija osječkih Lionsa  naišla je i na rijetko zapaženi medijski odjek.

 

  • Sadnja drveća ispred Učiteljskog fakulteta u osječkom Campusu
  • Sadnja drveća ispred Učiteljskog fakulteta u osječkom Campusu
  • Sadnja drveća ispred Učiteljskog fakulteta u osječkom Campusu