Održana prva edukacija za lions kampove

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 17 lipnja, 2012 - 19:15
Sudionici seminara

 

Krajem travnja u Sloveniji je od 20.04. do 22.04.2012. održana prva edukacija za lions kampove. Ideja je prezentirana ove godine na EF u Maastrichtu. Na edukaciji su sudjelovali lionsi i leići iz Slovenije kao domaćini, lionsi iz Italije, Estonije, Austrije, Turske i Hrvatske, sveukupno nas je bilo 17, što Direktora i Voditelja kampova što Predsjednika povjerenstva za razmjenu mladih. Najbrojnija je bila delegacija iz Italije. U Termama Snovik gdje smo boravili, održava se Slovenski kamp „Catch the rainbow“. Za vrijeme druženje razmjenili smo iskustva oko organizacije kampova i programa. Neke od tema su bile: različite igre upoznavanja, prva pomoć i rješavanje konfliktnih situacija.

Slovenski tim nas je proveo kroz radionicu vezanu uz slijepe i slabovidne, koja je dio programa slovenskog kampa. Iskusili smo osjećaj kako je biti slijep, kako je to koristiti osjetila opipa, a s druge strane stekli iskustvo kako pomagati slijepoj i slabovidnoj osobi, biti njene oči. Jako dobro osmišljena i organizirana radionica.

Na kraju intenzivnog trodnevnog druženja, osjećali smo se kao mladi kamperi tužni što moramo doma i zaključili kako bi ovu tradiciju trebali nastaviti i slijedeće godine na nekoj novoj lokaciji. Svaka pohvala na ideji i organizaciji Primožu Stošickom, YCEC Slovenija i njegovom timu.