Održana 3.sjednica Vijeća za strategiju Lions D -126

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 10 prosinca, 2014 - 22:34

Pod predsjedanjem DG Daria Bognola u Samoboru je održana 3.sjednica Vijeća za strategiju Lions D – 126 na kojoj su uz Guvernera bili prisutni i 1. VDG Dražen Melčić i 2.VDG Goran Šarić, IPDG Nada Arbanas,PDG Branko Dragičević i PDG Jusuf Šehanović te tajnik kabineta Zlatko Janković-Miloš.

Na sjednici je Milorad Stanić Predsjednik Povjerenstva za normativnu djelatnost obrazložio Nacrt Statuta usklađen sa Zakonom o udrugama i obrazložio razloge za donošenje Statuta , nakon toga je vođena rasprava o predloženom Nacrtu posebno o onim dijelovima koji su već do sjednice kabineta izazivali određene nedoumice kao što su uvođenje u statut poglavlja o gospodarskoj djelatnosti,sjedištu Distrikta i profesionalizaciji tajnika. Nakon iscrpne rasprave zaključeno je da su svi ovi elementi sastavni dio Strategije Lions distrikta 126 usvojenoj na Konvenciji na Plitvicama 2012 g. i donesen je zaključak da se predloži kabinetu da Nacrt statuta usvoji u obliku kako je predložen. Nacrt će se nakon toga uputiti na raspravu i davanje primjedbi od strane klubova čije će mišljenje biti najznačajniji u odluci kakav Statut će biti predložen Konvenciji.

Nakon toga IPDG Nada Arbanas je dala informaciju o realizaciji projekta kojeg će financirati LCIF u iznosu od 50.000 USD, a namijenjeni su za  opremanje kabineta,opreme za tjelesni odgoj u 4 škole na poplavljenom području i tamburica za tamburaški orkestar OŠ u Gunji.

Informacija je prihvaćena i pohvaljeno Povjerenstvo za LCIF na čelu sa IPDG Nadom Arbanas koje je odradilo odličan posao oko pripreme i odobravanja projekta.