Održana 3.sjednica PKG-a u Novigradu

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 9 ožujka, 2019 - 16:28

Održana 3.sjednica PKG-a u Novigradu

Na sjednici PKG u Novigradu u hotelu Nautica 01.-03.03.2019. uz prisustvovanje sedamdeset Lionsa iz cijele Hrvatske usvojeno je Izvješće o polugodišnjem radu guvernerice i Distrikta 126 Hrvatska te o pripremama za konferenciju New voices , o čemu je izvijestila DG Sanja Paprenjak. Izvješće o edukaciji RLLI u Ogulinu  podnio je 1.VDG Darko Ćuruvija, a o edukaciji za direktore za članstvo u Ogulinu GMT Milorad Stanić. Zatim su RC govorili o aktivnostima u klubovima njihove Regije između dvije sjednice sa analizom stanja članstva i  izvršavanja obveza klubova prema LCI i  Distriktu 126.Zatim je RC Marinela Rosso podnijela Izvješće Izbornog povjerenstva o provedenom postupku za izbor II. viceguvernera  D – 126 u mandatu 2019./20. iz regije Istok.Za tu funkciju se predlaže Jozo Berečić iz LC Valpovo i on je na sjednici utvrđen za kandidata.

Izvješće o pripremama za distriktrualnu akciju regate „Jedrima protiv droge“, Murter, 24.-27. Travnja 2019. Je podnio Zlatko Janković-Miloš tajnik Organizacijskog odbora regate.

Izvješće o aktivnostima LEO Distrikta između dvije sjednice podnio je Dario Đapo, predsjednik LEO Distrikta. Prezentaciju o pripremama događanja uz Konvenciju Distrikta u Valpovu podnio Jozo Berečić, Predsjednik Povjerenstva za pripremu konvencije Distrikta.

Prije početka sjednice IPDG Mladen Kajganić i Guvernerica su dodjelili priznanja klubovima i njihovim predsjednicima Excellence awards. Priznanja su dobili LC Grič iz Zagreba, LC Split, LC Korzo iz Rijeke,LC Salona iz Solina, LC Opatija, LC Dioklecijan, LC Agram iz Zagreba, LC Vukovar.

Na kraju sjednice Predsjednica LC Zrinjevac je pozvala prisutne na učešće u akciji Lions vinograd dobrote i pozvala na kušanje Iločkog traminca poslije sjednice.

U Novigradu je nakon PKG-a održana je radionica na temu prijema članstva GMT Milorad Stanić i član teama Sandra Jagodin.

U povodu sjednice u subotu prije podne održano je Lioniranje ulicama Novigrada koje su bile u bojama Lionsa,a na štandovima pred gradskom vijećnicom se održavala humanitarna akcija sa prodajom raznih proizvoda za nabavku klavira nadarenoj učenicu muzičke škole iz Novigrada.

Delegaciju D-126 je primio i Gradonačelnik Novigrada Anteo Milos.