Održana 1. sjednica Regije istok u Osijeku

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 6 listopada, 2014 - 08:15

Na 1. sjednici Regije Istok održanoj u petak, 3. listopada 2014. godine na Prehrambeno-tehnološkom fakulteta u Osijeku, prisustvovalo je 44 lionsa iz 21 kluba s područja Slavonije.

Sjednica je započela Lions himnama i minutom šutnje za nedavno preminulu članicu LC Gea Mirtu Kopić.

U ime guvernera i svoje osobno, prisutne je nadahnutim govorom pozdravila PDG Nada Arbanas.

U dvosatnoj, konstruktivnoj raspravi i međusobnom informiranju o proteklim i nastupajućim akcijama, sudjelovali su svi prisutni vodeći lionsi Regije. Usvojene su Smjernice rada Regije Istok za 2014./2015. godinu koje za cilj imaju povećanje kvalitete i broja aktivnosti klubova, povećanje broja članova, daljnje jačanje zajedništva klubova Regije, redovito slanje dokumentacije, uredno plaćanje članarine, organizaciju događanja u svim zonama Regije, izbor 2. Viceguvernera Distrikta, te uspješnu realizaciju XXI.  Konvencije u Našicama.

Prihvaćena su Izvješća predsjednika Zona o planiranim i do sada realiziranim aktivnostima klubova Regije Istok u Lions godini 2014./2015., kao i Izvješća predsjednika distriktualnih povjerenstava iz Regije Istok o planovima i već provedenim aktivnostima u ovoj Lions godini.

Izvršene su pripreme za sudjelovanje na 1. sjednici Kabineta Guvernera koja će se održati u Rijeci 11. listopada 2014. godine.

PDG Nada Arbanas usmjerila je pozornost na odredbe novog Zakona o udrugama i uručila je priznanja Internacionalnoga predsjednika zaslužnim lionsima u proteklom mandatu.

Nakon sjednice, okupljanje je nastavljeno druženjem uz razgovor i prigodno piće.

Bravo lionsi Slavonije, započela je još jedna uspješna Lions godina!