ODRŽAN CHARTER NIGHT LC TUZLA (BiH) i BRATIMLJENJE LC TUZLA I LC WALDINGER(RH)

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 10 travnja, 2013 - 23:50

Dana 27. ožujaka 2013. godine u Tuzli (BiH) je održana potvrdna svečanost LC Tuzla. Charter nightu prisustvovalo je visoko izaslanstvo LCI na čelu s Burry J. Palmerom i njegovom suprugom, prvim potpredsjednikom. U delegaciji su još bili: IPD Janez Bohorić sa suprugom; PDG Milan Kapetan, lions koordinator za BiH; PDG Slavko Stošicki, lions koordinator za Srbiju i Crnu Goru sa suprugom; PDG Memo Kundurović, kum LC Tuzla, član LC Sarajevo i PDG Jusuf Šehanović, član LC Poreč. Potvrdna svečanost održana je u hotelu Tuzla u vrlo ugodnoj i uzvišenoj atmosferi. VP Palmer podijelio je lions obilježja 22-me članova i povelju o pristupu LC Tuzla LCI-u.

Svečanosti je nazočila lions delegacija iz Osijeka u sastavu: LC Osijek Waldinger: Željko Vranješ, predsjednik, Roman Jeđud, tajnik, Damir Šterijev, prošlogodišnji predsjednik; LC Osijek GEA: Marinela Rosso, predsjednica, Edita Vranješ, 1. dopredsjednica, Gordana Šterijev, povjerenica za LEO klubove, Kornelija Mlinarević, članica predsjedništva.

U sklopu svečanosti povelju o bratimljenju LC Waldinger i LC Tuzla potpisali su predsjednik LC Tuzla Azur Tulumović i predsjednik LC Waldinger Željko Vranješ uz supotpis VP Barry J. Palmera.

Za doprinos osnivanju LC Tuzla, bratimljenju LC Waldinger i LC Tuzla te svim aktivnostima vezanim za potvrdnu svečanost VP Palmer je uručio odgovarajuća priznanja: Azuru Tulumoviću, predsjedniku LC Tuzla; Almiru Šehimpašiću, direktoru za članstvo LC Tuzla; Damiru Šterijevu članu LC Waldinger; Memu Kunduroviću, kumu LC Tuzla i članu LC Sarajevo i PDG Jusufu Šehanoviću, članu LC Poreč.

Po lijepom običaju, u toku svečanosti izmijenjeni su i mnogi prigodni darovi.

Visoku delegaciju LCI primio je gradonačelnik Tuzle g. Jasmin  Imamović. Tom prigodom predstavljen je projekt “Tuzla - grad svih svojih građana“- Podrška prilagodbi infrastrukture grada Tuzle za potrebe funkcioniranja građana oštećenog vida koji će LC Tuzla kandidirati LCIF-u za sufinanciranje uz 50% sudjelovanje grada Tuzle. Članovi delegacije LCI posjetili su i Udrugu za brigu o silovanim ženama u toku rata i upoznali se s njenim radom i budućim planovima. Udruzi je LC Tuzla, u svojoj prvoj humanitarnoj akciji, osigurao radni prostor i svu potrebnu opremu.

Visoka delegacija LCI i ostali sudionici programa u Tuzli otišli su jako zadovoljni u uvjerenju da je lionizam u Tuzli dobro krenuo.

 

U Poreču, 10. travnja 2013

 

PDG Jusuf Šehanović