Obilježen međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 8 travnja, 2017 - 08:47

Dana 5.4.2017.g. Povjerenstvo za razminiranje Lions Districta 126 Hrvatska, uz suradnju sa Lions klubom Beli Manastir, Hrvatskim centrom za razminiranje Podružnicom Istok, organiziralo je i održalo predavanje “Opasnosti od mina” u OŠ dr. Franjo Tuđman, u Belom Manastiru.

Ovom akcijom Lions klub Beli Manastir i dalje nastavlja dobru suradnju sa HCR-om, uključivši se aktivno u akciju “Travanj mjesec zaštite od mina”.

Akciju su podržali i učestvovali u njoj Hrvatski crveni križ - gradsko društvo Beli Manastir - Julija Vurm, Lions klub Beli Manastir, MUP RH PU Osječko - baranjska odsjek protueksplozijske zaštite - Dražen Čelik te Hrvatski centar za razminiranje podružnica Istok.  

Tribini je prisustvovalo oko 40 učenika V. - ih razreda škole.  

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU OB odsjeka protueksplozijske zaštite, predstavnika crvenog križa i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Istok, Dubravka Krušarovskog.

Isti je slušateljima je objasnio i značaj 4. travnja međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju, predočen je problem miniranosti u Republici Hrvatskoj, Osječko - baranjskoj županiji, te načini obilježavanja minski sumnjivog područja i razminiranja.

Djeci su prikazani kraći filmovi o opasnostima od mina, a za školu su ostavljeni edukacijski letci, slike, crteži s edukacijskim porukama o opasnostima od mina.

 

                                                                      Sa štovanjem,

Predsjednik povjerenstva za razminiranje

mr. sc. Dubravko Krušarovski, dipl.ing. građ.