NCLC VARAŽDIN MILLENNIUM VESELO I HUMANO USUSRET 15 GODIŠNJICI POSTOJANJA!

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 30 travnja, 2019 - 16:21

NCLC VARAŽDIN MILLENNIUM

VESELO I HUMANO USUSRET 15 GODIŠNJICI POSTOJANJA!

New Century Lions klub Varaždin Millennium već tradicionalno svoje humanitarno djelovanje u novoj Lions godini započinje sudjelovanjem na međunarodno poznatom festivalu uličnih šetača „Špancirfestu“.  Špancirfest je održan u razdoblju od 17. do 26.  kolovoza 2018. godine. Iako se Špancirfest održava u vrijeme sezone godišnjih odmora, članovi kluba uspjeli su uz pomoć članova Leo kluba Varaždin organizirati dežurstva te ostvariti zajednički cilj, a to je financiranje odlaska u edukativni kamp djece oboljele od dijabetesa.  Na terenima teniskog kluba „Varteks“ 22. rujna 2018. održan je osmi po redu humanitarni teniski turnir u suradnji s teniskim klubom "Varteks" Varaždin i Udrugom za autizam "Pogled". Cilj humanitarne akcije bio je osigurati sredstva neophodna za provedbu logopedskih terapija te Neurofeedback i radnih terapija za djecu s poremećajima iz spektra autizma. U razdoblju od 19.12.2018. do 27.12.2018. organizirana je humanitarna akcija za pomoć trogodišnjoj djevojčici Teni Pajtak. Tena se od prvog dana svog malog života susretala sa mnogobrojnim teškim dijagnozama, a jedna od njih je i cerebralna paraliza.  Uz to Tena je izgubila refleks gutanja te joj predstoje operacije za oporavak. Vrhunac akcije bio je Božićni pub kviz  koji je 19.12.2018. održan u pubu Medina škrinja. Financijskih sredstava usmjerena su za nabavu raznih medicinskih pomagala koja će Teni i njenim roditeljima olakšati svakodnevni život.  i to: invalidska kolica sa posebnom prilagodbom, rampa za kolica, krevet a pomagalima, hodalica za djecu s posebnim potrebama i ostalo.  Financijska sredstva će se prikupljati putem kotizacija za sudjelovanje na na Pub kviza, a prikupljena sredstva koristit će se za kupnju nekih od navedenih medicinskih pomagala.

Za kraj godine, članovi kluba donirali su prehrambene artikle udruzi „Novi put“ koja brine o beskućnicima. Prenoćište za beskućnike Varaždin osnovano je 2001. u suradnji s Gradom Varaždinom i Centrom za socijalnu skrb Varaždin. Prehranu korisnika prenoćišta osigurava Pučka kuhinja Caritasa Varaždinske biskupije (jedan obrok dnevno - ručak). Budući da za dane vikenda prehrana nije organizirana, korisnici u objektu imaju na raspolaganju kuhinju sa štednjakom, hladnjakom i ostavom koju koriste za pripremu obroka. Donacija hrane posebno je razveselila korisnike u predblagdanske dane.  

Početkom ožujka 2019. održan je dvanaesti po redu humanitarni maskenbal. Izbor najbolje maske, dobra glazba i atmosfera i ove su godine bili dobitna kombinacija za okupljanje velikog broja sudionika u poznatom varaždinskom pubu Medina Škrinja. Prvi cilj ove humanitarne akcije bio je prikupljanje financijskih sredstava za stipendiranje učenika Patrika Pavičića. Patrik je učenik srednje Muzičke škole u Varaždinu, član je Udruge slijepih u Varaždinu, perspektivan pijanista te uspješna mlada osoba kojoj potpora itekako mnogo znači obzirom na sve izazove i dodatne potrebe s kojima se susreće tijekom svojeg obrazovanja i školovanja. Drugi cilj bio je prikupljanje financijskih sredstava za informatičko opismenjavanje članova Udruge slijepih Varaždinske županije.

Nakon uspješnog maskenbala neumorni članovi odmah su krenuli u ogranizaciju još jedne iznimno uspješne akcije. Tako je 30. ožujka 2019. održan treći humanitarni badminton turnir pod nazivom "Lions Open Badminton turnir 2019". Akcija je održana u suorganizaciji s Badminton klubom Marlex iz Varaždina. Cilj humanitarne akcije bio je prikupljanje financijskih sredstava za djecu bez roditeljske skrbi iz Udruge "Nova budućnost" koja djeluje na području grada Varaždina. Udruga je registrirana u travnju 2006. godine u Zagrebu te ima šest samostalnih smještajnih objekata namijenjenih manjim odgojnim grupama (do 10-ak korisnika). Jedan takav objekat imaju u Varaždinu, u kojem se trenutačno skrbi o devet malih korisnika. Prikupljena sredstva koristit će se za opremanje objekta, nabavu namještaja, renoviranje kupaonice, zamjenu pločica, a sve sa svrhom poboljšanja kvalitete života korisnika.

Svoje svestrano humanitarno djelovanje članovi kluba proslaviti će 14.lipnja 2019. kada New Century Lions klub Varaždin Millennium slavi 15 godina svog uspješnog postojanja.

 

Predsjednica NCLC Varaždin Millennium

Aleksandra Šantek