NCLC „Varaždin Millennium“ uručio donacije Udruzi slijepih Varaždinske županije

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 8 veljače, 2015 - 18:39

NCLC  „Varaždin Millennium“ uručio donacije Udruzi slijepih Varaždinske županije

 

          U utorak, 3.veljače 2015.g. članovi NCLC Varaždin Millenniuma, posjetili su Udrugu slijepih Varaždinske županije.

          Tom prigodom Karmen Meić - predsjednica kluba, u pratnji Karmenke Medenjak - tajnice kluba i Ivorke Jurenec Tomac - povjerenice kluba za koordinaciju sa Udrugom slijepih Varaždinske županije,  uručile su novčanu donaciju u iznosu od 8.612,00 kn Davoru Janjuševiću, predsjedniku Udruge slijepih Varaždinske županije. Sredstva su prikupljena u humanitarnoj akciji koju je klub organizirao tijekom prosinca 2014.g. u sklopu programa „Advent u Varaždinu 2014.“ na manifestaciji Adventska čarolija. S obzirom da adaptivne informatičke tehnologije omogućavaju slijepim osobama bolju komunikaciju te pristupačnost informacija i drugih sadržaja koji općenito pridonose razvoju potencijala svake osobe, cilj humanitarne akcije bio je skupiti potrebna financijska sredstva potrebna za informatičko opismenjavanje osobe s oštećenjem vida, dugogodišnjeg člana Udruge Božidara Levanića.

          Budući da je odaziv akciji od strane dragih građana i posjetitelja same manifestacije bio velik, prikupljeno je i više nego je bilo potrebno, te je Udruga dobila dodatna sredstva u iznosu od 75%-nog sufinanciranja troškova informatičkog opismenjavanja još jednog svog člana. Predsjednik Udruge bio je vrlo ganut visinom prikupljenih sredstava te je zahvalio Lionsima na svesrdnoj pomoći koju im pružaju na dobrobit njihovih potrebitih članova te svim dobrim ljudima na vrijednoj donaciji.

          Ovom prigodom želimo zahvaliti svima koji su sudjelovali u realizaciji navedene akcije, posebice LC Varaždin, LC Novi Marof i LC Vinica koji su se aktivno uključili u samu akciju, te LC Zrinski Čakovec, LC Grič iz Zagreba, LC Popovača te Rotary Clubu Varaždin 1181, koji su uz ugodno druženje također podržali našu akciju.

          U ime Lions kluba NCLC Varaždin Millennium te u ime Udruge slijepih Varaždinske županije, od srca zahvaljujemo svim ljudima dobre volje i velikog srca, svim dragim posjetiteljima i donatorima što su prepoznali važnost i plemenitost cilja, te na svakoj podršci koju su nam pružili tijekom ove humanitarne akcije i pomogli nam u prikupljanju novčanih sredstava.