NCLC „Varaždin Millennium“ uručio donacije Hrvatskoj zakladi za školovanje slijepih Marko Brkić za stipendiranje Anje Maltarski

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 25 ožujka, 2015 - 20:15

New Century Lions Club „Varaždin Millennium“ uručio donacije

Hrvatskoj zakladi za školovanje slijepih Marko Brkić za stipendiranje Anje Maltarski

 

 

U subotu, 21.ožujka 2015.g. NCLC Varaždin Millennium svečano je uručio novčanu donaciju Hrvatskoj zakladi za školovanje slijepih Marko Brkić za stipendiranje Anje Maltarski.

           U prostorijama Udruge slijepih Varaždinske županije, izaslanstvo kluba Karmen Meić, Karmenka Medenjak i Ivorka Jurenec Tomac svečano su uručile novčanu donaciju u ukupnom iznosu od 7.135,00 kn Andreji Veljača, predsjednici Zaklade.

             S obzirom da Zaklada nastoji ukloniti prepreke i stvoriti uvjete za najbrži mogući razvoj i ostvarenje potencijala mladih slijepih osoba, promiče njihovo pravo na osobni integritet i kontinuirano poboljšanje uvjeta obrazovanja, djeluje na način da u najmanjoj mogućoj mjeri osjete posljedice invaliditeta, te osigurava potporu na individualnoj razini gdje postoji mogućnost praćenja studenata i njihovog aktivnog uključivanja u zajedničke projekte koji općenito doprinose razvoju potencijala svake osobe, NCLC Varaždin Millennium se odazvao na zajedničku zamolbu Zaklade i Udruge za prikupljanjem sredstava za osiguranje stipendije. Tako je klub, u sklopu svojih brojnih aktivnosti humanitarnog karaktera, u suradnji sa HNK Varaždin organizirao ovogodišnji humanitarni maskenbal s ciljem prikupljanja sredstava za stipendiranje slijepe osobe - Anje Maltarski, dugogodišnje članice Udruge slijepih Varaždinske županije i uspješne studentice diplomskog studija sociologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Anja je uspješna mlada osoba kojoj potpora itekako mnogo znači s obzirom na dodatne potrebe i poteškoće s kojima se susreće u svom obrazovanju kao slijepa osoba.

           Tom prigodom, predsjednica Zaklade je uručenjem prigodne Zahvalnice zahvalila Lionsima na svesrdnoj pruženoj pomoći, a zahvalama se pridružila i mlada stipendistica Anja Maltarski, te zahvaljuju svim dobrim ljudima koji su na bilo koji način doprinijeli vrijednoj donaciji i omogućili joj još uspješnije studiranje.

 

           Ovom prigodom želimo zahvaliti svim dragim sestrama i braći Lionsima koji su prisustvovali maskenbalu te svima koji su nas podržali uplaćivanjem donacija. Posebnu zahvalnost i pozdrave šaljemo dragom lions bratu i 1.VDG Draženu Melčiću koji je svojim prisustvom uveličao našu akciju, a nadamo se i dobro zabavljao. Zahvaljujemo svima koji su prisustvovali maskenbalu kao i svim dobrim ljudima velikog srca, svim dragim donatorima koji su prepoznali važnost i plemenitost cilja te uplaćivanjem donacija podržali našu humanitarnu akciju i pomogli u prikupljanju potrebnih novčanih sredstava.

            Velike zahvale upućujemo našim suorganizatorima HNK Varaždin i  Koncertnom uredu na svakoj podršci koju su nam pružili tijekom ove humanitarne akcije. Posebno zahvaljujemo Hrvatskom društvu skladatelja, suorganizatoru glazbenog dijela maskenbala i donatoru, koji se odrekao cjelokupnog iznosa autorske naknade za javnu izvedbu autorskih glazbenih djela i iznosa troškova naplate u korist prikupljanja sredstava za stipendiranje studentice Anje Maltarski.

 

Uz srdačan Lionski pozdrav,

               Mi služimo!

 

New Century Lions Club Varaždin Millennium